Kako su se zavoljeli George i Amal Clooney: Dvadeset minuta je klečao pred njom dok nije rekla “da”

Piše: Lejla Pujagić

Holivudski srcelomac George Clooney nosio je titulu jednog od najpoželjnijih neženja sve dok u njegov život nije ušetala lijepa advokatica Amal Alamudin.

Svojim šarmom odmah je opčinila glumca, a mnoge žene su bile razočarane nakon što su shvatile da on ima oči samo za svoju lijepu izabranicu.

Njihova ljubav je poput onih koje se mogu vidjeti samo u bajci. Poznati par mnogi nazivaju najljepšim na svijetu, a toliko su skladni i lijepi da je svijet zadivljen kad god se negdje zajedno pojave.

Ovo je priča o tome kako se upoznali i zavoljeli Geoge i Amal.

Par se upoznao u kući glumca na jezeru Como u julu 2013, kada je njihov zajednički prijatelj odlučio da svrati na imanje slavnog glumca koje se nalazilo na putu za Kan.

U tom trenutku u Georgeovoj kući su bili i njegovi roditelji, pa je Amal odmah upoznala cijelu porodicu Clooney.

George, koji je tada imao 52 godine, stekao je reputaciju jednog od najpoželjnijih holivudskih neženja sa popriličnim spiskom žena koje je ljubio u prošlosti, uključujući poznate ličnosti poput Kelly Preston i Stacey Kejbler.

Ipak, čini se da ni jedna od njih nije imala ono što je Georga privuklo kod lijepe advokatice.

Njih dvoje su se odmah zaljubili, dopisivali su se nekoliko sedmica prije nego što je romansa zaista procvjetala.

– Poslala je neke slike iz vremena kada je bila ovdje, a mi smo pisali jedno drugom, slali mailove, razgovarali, uglavnom o tome šta se dešava u životima jedno drugom – rekao je on za The Hollywood Reporter, pa je dodao.

– I tokom nekog vremena postalo je jasno da smo više od prijatelja. Njihov prvi sastanak je bio historijski. Prvi zvanični sastanak bio je u oktobru 2013. kada je George pozvao Amal, koja je živjela u Londonu, da ga posjeti u čuvenom studiju Abbei Road (najpoznatiji kao kuća za snimanje Baetlesa) dok je on nadgledao muziku za njegov film iz 2014.

– To je bio dobar prvi sastanak. I prilično brzo, stvari su eskalirale, a ja sam znao da je ona ta – rekao je on za The Hollywood Reporter.

Amal je bila previše šokirana da kaže „da“ kada je George zaprosio.

U početku to je bio šok za sve. Njeni roditelji su se pitali kakve su njegove namjere, a Amal ih je uvjeravala da je sigurna da će sve biti u redu jer se oni zabavljaju već neko vrijeme.

Nakon višemjesečnog planiranja George je pozvao Amal na večeru 28. aprila 2014., sakrivši vjerenički prsten od 7 karata u kutiji upaljača koju je Amal koristila da osvjetli sto sa svjećama.

– Uradio sam sve , kleknuo sam pred nju i čekao pjesmu o ljubavi, a onda joj postavio pitanje. Bila je šokirana, samo je gledala u prsten govoreći ‘O, moj Bože.’ 20 minuta dok sam klečao, čekajući da ona kaže da, jer je bila tako šokirana – ispričao je George jednom prilikom.

Vjenčali su se na intimnoj venecijanskoj ceremoniji u septembru 2014., samo godinu nakon prvog sastanka.

– Nikome drugom nismo rekli da ćemo to da uradimo – prisjetio se glumac.

Okruženi porodicom i nekoliko poznatih prijatelja par se vjenčao na privatnoj ceremoniji u luksuznom ljetovalištu Aman Canal Grande u Veneciji.

Djeca nisu bila deo njihovog prvobitnog plana.

– To nikada nije bio dio mog plana. Nismo to planirali. Nikada nismo pričali o tome sve dok se nismo vjenčali. Postojala je pretpostavka da ih ne želimo. A onda, nakon vjenčanja, jednostavno smo osjetili da smo imali veliku sreću, oboje, i trebalo bi da podijelimo svu sreću koju imamo – rekao je George, objašnjavajući svoj stav o očinstvu.

Kada je Amal ostala u drugom stanju 2016. godine, presrectni par je dobio dodatno iznenađenje, u vidu blizanaca.

– Doktor koji radi ultrazvuk kaže: Pa, ima jedan.“A ja sam rekao, ‘Odlično.’ A onda on kaže: ‘A tu je i drugi.’ A ja sam bio kao, ‘Šta?’ – rekao je Clooney.

– Samo smo sjedili tamo, zureći u taj papir koji su nam dali, a ja sam stalno mislio da je greška – objasnio je.

Ali nije bilo greške; u junu 2017, mjesec dana ranije, Amal je rodila blizance Elu i Alexandra. Oni su savršeno uspjeli da iskombiniraju poslovne obaveze i privatni život.

Amal se vratila advokaturi, a George je bio jako ponosan na nju.

– Ona je izuzetno ljudsko biće. I majka i uspješna poslovna žena. Nevjerovatno sam ponosan na nju – rekao je George.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti