Na Instagramu osvanula neviđena fotografija Tošeta Proeskog: Rasplakala njegove fanove, zaspale su oči lijepe

Piše: L. K. P.

Na Instagramu je osvanula neviđena fotografija Tošeta Proeskog iz djetinjstva, kada je već počeo graditi svoju muzičku karijeru.

Makedonski pjevač preminuo je prije više od 16 godina, no sjećanje na njega živjet će još dugo zbog brojnih hitova koje je otpjevao i srca koja je dotakao tijekom svoje prerano prekinute karijere.

Toše je izgubio život 16. oktobra 2007. u tragičnoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od Nove Gradiške. Imao je samo 26 godina, a njegova smrt ostavila je ožalošćenu cijelu regiju.

Sada je na društvenim mrežama osvanula jedna njegova dosad neviđena fotografija iz djetinjstva, koja je rasplakala brojne fanove neprežaljenog makedonskog slavuja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @estradni.arhiv

“Prerano je otišao”, “Toše je bio velika legenda i velika duša”, “Anđeo naš”, “Zaspale su oči lijepe”, neki su od komentara ispod fotografije uz brojne uplakane emotikone.

Toše je već od malena znao da je muzika njegova sudbina i u devedesetima je redovno nastupao na makedosnkim dječjim festivalima, a već se tada vidjelo da će biti velika zvijezda.

Kasnije je izgradio karijeru izvan granica današnje Sjeverne Makedonije i iza sebe je ostavio brojne hitove poput “Pratim te”, “Igra bez granica”, “Čija si” i “Volim osmijeh tvoj” kroz koje će zauvijek biti među nama.

Ostat će upamćen i po svojem dobrotvornom radu. Dobio je nagradu Majke Terezije za brojne humanitarne nastupe, bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje i pomagao je djeci, a njegova pjesma “This world” proglašena je himnom organizacije.

Pročitajte još