Beč najbolji grad za mlade

Piše: Redakcija

Američka web stranica list25.com je grad Beč nedavno prepoznala kao „najbolji grad za život mladih ljudi“.

Drugo mjesto je osvojio New York, a među top ten su Melbourne, Vancouver, Paris i Dubai.

Više od jedne četvrtine mladih koji žive u Beču je ispod 26 godina starosti.

U Odjelu magistrata 13 u bečkoj Vijećnici više od 1000 angažovanih saradnika je posvećeno svom zadatku da mladim lljudima u Beču ponudi nabolje moguće usluge, u što grad Beč godišnje investira i 40 miliona eura. To se svakako isplati jer omladina zna da može računati na svoj grad.

Drugi epiteti kojima list25.com opisuje glavni grad Austrije je „grad snova“ ili „grad muzike“ koji posjeduje skoro sve što mladi ljudi žele: historiju, kulturu, privredu i ekologiju i jednostavno činjenicu da je najpoželjniji grad za život.

Zahvaljujući međunarodnoj Mercerovoj studiji iz 2012. godine prema kojoj je grad Beč četvrti put zaredom zauzeo prvo mjesto po kvaliteti življenja, i britansko društvo QS je 2012. godine Beč svrstala među top pet najboljih gradova u svijetu za studente, saopćio je Compress Sarajevo – Kontakt biro Grada Beča.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti