Ova ljepotica je unuka Arsena Dedića i Gabi Novak: Nastavila porodičnu tradiciju

Piše: L. K. P.

Arsen Dedić i Gabi Novak važili su za jedan najpopularnijih i najskladnijih parova na muzičkoj sceni. Njihov sin Matija postao je vrhunski džez pijanista, a od tako jakih muzičkih gena nije uspjela da pobjegne ni unuka Lu.

Da ozbiljno nastavlja porodičnu tradiciju, Lu Dedić je pokazala ljetos, kada je objavila prvi singl pod nazivom „Prava stvar”. Do tada nismo baš imali prilike da talentovanu dvadesetogodišnjakinju viđamo u javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ♌︎² (@lu.dedic)

Međutim, pjesma „Mijenjam se”, za koju je upravo objavila i spot, otkriva nam da je izrasla u pravu damu. Baka Gabi nestrpljivo je čekala premijeru novog spota i nije krila oduševljenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ♌︎² (@lu.dedic)

Podrška porodice je najsnažniji vjetar u leđa, a Lu je svakako ima. Tu je i ponosni tata, koji je snimak odmah podijelio na društvenim mrežama.

Lu je gostovala i na Matijinom posljednjem albumu, za koji je snimila pjesmu „Zadnji sati ljeta”.

– Bio sam tužan što nije išla u srednju muzičku školu nakon osnovne muzičke. Mnogo ljudi mi je govorilo da ne brinem i da će se Lu jednog dana vratiti muzici. Upravo to se desilo, i sada sam neopisivo srectan i ponosan. Na moju podršku i savjet uvijek može da računa – rekao je nedavno Matija.

Pjesma je sjajna, spot je pravo malo iznenađenje, tata, mama i baka su sretni zbog nje.

Pročitajte još