Ovako izgleda Edita, supruga Aljoše Vučkovića: 50 godina su u braku, imaju dvije kćerke, a prošli su najteže životne bitke

Piše: I. H.

Krajem 2018. godine, Aljoša je priznao svoju borbu s teškom bolešću i najavio povlačenje iz javnog života, možda i privremeno. Neko vrijeme se liječio u jednoj od beogradskih bolnica, nakon čega je otpušten na kućno liječenje. U jednom intervjuu nakon bolničkog boravka izjavio je:

 

“Ne mogu ništa da radim. Osjećam se bolesno i loše, što je razlog zašto trenutno ne nastupam”, rekao je tada za Avaz.

U jednom drugom intervjuu za Blic, istakao je da ne smatra sebe ni pretjerano skromnim ni arogantnim jer traži mir za sebe. Također je naglasio da ne smatra sebe ni u godinama, ali ni u poziciji da prihvata nove uloge.

Narednih nekoliko godina, život glumca se odvijao mirno, daleko od očiju javnosti, ističući da mu je porodica, supruga Edita i kćerke Leana i Sara, glavna podrška i oslonac. Međutim, situacija se promjenila kada je procurila vijest da će Aljoša Vučković imati ulogu u seriji “Azbuka našeg života”, što je iznenadilo mnoge njegove fanove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @showbizz_fotke

U javnosti je rijetko govorio o privatnom životu jer je poštovao odluku supruge da se medijski ne eksponira. Rijetko smo ih mogli zajedno vidjeti u javnosti pa mnogi ni ne znaju kako izgleda žena s kojom je glumac u braku 50 godina.

Pročitajte još