Koji tipovi grudnjaka su dobri, a koji su problematični za zdravlje

Piše: L. K. P.

Grudnjak koji dobro pristaje i ima odgovarajuću potporu spriječit će bolove u vratu i leđima. Budući da su grudi jedan od najnježnijih dijelova ženskog tijela, trebali biste obratiti posebnu pažnju i na materijale.

Kad su u pitanju grudnjaci, nema ispravnog ili krivog. Sve ovisi o odabiru prave veličine koja će vam pristajati. Neki tipovi mogu biti neudobni i loši, dok su drugi korisni i udobni.

 

Ove vrste grudnjaka su dobre

 

  1. Grudnjaci s potpunom potporom za punije, veće grudi

Ovaj grudnjak se preporučuje za svakodnevno, udobno korištenje. Jedan je od najboljih običnih grudnjaka jer pokriva cijele grudi, drži ih u lijepom prirodnom obliku i pruža im dodatnu potporu u svakom trenutku.

 

  1. Grudnjaci s prednjim kopčanjem

Ako vam je pomalo dosadio svakodnevni grudnjak, pokušajte koristiti grudnjak s prednjim kopčanjem. Može biti jednako udoban kao i drugi, ali ima drugačiji mehanizam za pričvršćivanje smješten između grudi koji može biti ponekad praktičniji.

 

  1. Sportski grudnjaci

Pokreti tijela tijekom vježbanja mogu uzrokovati nelagodu i osjetljivost jer grudi nisu navikle na pokrete visokog intenziteta. Zato se preporučuje nošenje sportskog grudnjaka za vrijeme vježbanja. Ne zaboravite uzeti drugu mjeru za sportski grudnjak jer se njegova veličina može razlikovati od uobičajenog grudnjaka.

 

  1. Grudnjaci za trčanje i moderniji izgled

Ako tražite nešto modernije, odaberite trkaći grudnjak. Naramenice stvaraju oblik V-izreza, držeći naramenice na mjestu. Mogu ih nositi čak i dame s velikim grudima jer ih ovi grudnjaci drže na mjestu i zaustavljaju kretanje u predjelu prsa.

  1. Push-up grudnjaci

Push-up grudnjaci dolaze s debelim podstavama unutar košarica koje zatvaraju prostor između grudi i pomažu ih gurnuti prema gore, dajući vam voluminozniji izgled. Također imaju udubljenje koje čvrsto pritišće tijelo, kao i mnoge druge vrste grudnjaka. Suprotno uvriježenom mišljenju, uložak je bezopasan.

 

  1. Grudnjak za smanjivanje, za kontrolu nad grudima

Ako želite iluziju vitkijih grudi, ovaj grudnjak je najbolje rješenje. Grli grudi pružajući im dodatnu potporu. Možete ga koristiti za smanjivanje volumena, čineći da se osjećate sigurnije, s većom potporom i u izvrsnoj formi.

  1. Grudnjaci bez naramenica

Ništa ne govori više o ‘neurednoj odjeći’ od naramenica koje se vide uz odjeću bez naramenica. Ova vrsta dolazi s žicom i donjom trakom za potporu grudima. Košarice, koje su obično podstavljene, zašivene su vrlo blizu jedna drugoj tako da i one podupiru grudi. Ovaj tip je najbolji za male i srednje grudi.

 

  1. Bullet grudnjaci za vintage izgled

Bullet Bra je populariziran u 40-ima. Grudima daje oblik stošca poput onih koje vidimo na fotografijama Marilyn Monroe. Pruža visoku potporu i proširenu pokrivenost pa je savršen za djevojke s velikim grudima. Neophodan je ako volite vintage stil ili idete na tematsku zabavu.

  1. Preklopni grudnjaci za praktičnu djevojku

Ovo je sveobuhvatno rješenje, svestrani grudnjak koji se pretvara u onaj po vašem izboru samo promjenom mjesta naramenica. Naramenice se mogu odvojiti i omogućuju da ih postavite na različite načine poput običnog grudnjaka straga, oko vrata, prekrižene na leđima ili čak bez naramenica.

 

Vrste grudnjaka koje mogu biti loše

 

  1. Grudnjak bez podrške

Grudnjak koji dobro pristaje i ima odgovarajuću potporu spriječit će bolove u vratu i leđima. Grudi imaju vlastitu težinu, pa ako nisu dobro poduprte grudnjakom, vratni i leđni mišići imat će dodatni posao i to će stvarati opterećenje.

 

  1. Neprikladni grudnjaci

Grudnjak treba dobro pristajati, inače možete razviti različite kožne reakcije i probleme. Ako vam je prevelik, tada trenje između tkanine i tijela može izazvati iritaciju kože. Pokušajte to izbjeći. Nošenje premalog, s druge strane, može stezati toliko da može iritirati tijelo ili još gore. Neka istraživanja povezuju uske grudnjake s lošom cirkulacijom krvi.

  1. Grudnjaci od 100% sintetičke tkanine

Toksini koji se koriste za proizvodnju odjeće ostaju u njoj dulje nego što mislite. Budući da su grudi jedan od najnježnijih dijelova ženskog tijela, trebali biste obratiti posebnu pozornost na materijale od kojih je grudnjak izrađen.

  1. Ljepljivi grudnjaci

Ovi grudnjaci uz pomoć ljepila zalijepe se za grudi. Te kemikalije ne bi trebale biti u kontaktu s tijelom. Osim toga, prianjanje je tako čvrsto da koži ne daje priliku disati. Još je gore ako je tijelo osjetljivo zbog ljepila, znoja i niske prozračnosti pa može izazvati reakciju kože svrbežom i neugodnim osipima.

  1. Plastični grudnjaci

Plastični grudnjaci su najneudobniji za nošenje među ostalim vrstama grudnjaka. Ne dopuštaju koži da diše i nisu

Pročitajte još