Bivša Viktorijina anđelica preuzima vodstvo kultnog časopisa

Piše: L. K. P.

Popularna američka manekenka Karlie Kloss prije nekoliko se godina bacila u poduzetništvo, a sada je spremna i na novi veliki korak. U 32. godini ova uspješna mama dvoje djece preuzet će ulogu glavne izvršne direktorice iD Magazinea, publikacije koja je aktivna od 1980. godine.

Kloss je već poznata kao uspješna poduzetnica otkako je krajem 2020. godine predvodila grupu investitora koji su kupili časopis ‘W’. Nedavno je otvorila tvrtku Bedford Media, a sada posao širi i na kultni časopis koji je od maja u bankrotu.

Nakon sklapanja ugovora, Kloss će preuzeti ulogu glavnog izvršnog direktora u brendu, a sadašnji glavni urednik Alastair McKimm proširit će svoju nadležnost pod novom titulom glavnog kreativnog direktora i globalnog glavnog urednika.

iD, koji je utemeljio dizajner i bivši umjetnički direktor Voguea Terry Jones, objavio je svoje prvo izdanje 1980. godine, a tokom godina poslovanja razvio je kult sljedbenika zbog svog jedinstvenog spoja mode i kulture te upečatljivih slika i uvida u kulturu u nastajanju.

Inače, Karlie Kloss pariški je Vogue proglasio jednom od trideset najboljih modela 2000-ih godina kada je imala 17 godina.

Bila je dio ‘Victoria’s Angels’ ekipe od 2013. do 2015. godine, no nakon toga odlučila se posvetiti studiranju u New Yorku. Sebe opisuje kao ‘supermodela, poduzetnika i filantropa’, a na svom YouTube kanalu ‘Klossy’ predstavlja mlade obećavajuće dizajnere u sklopu projekta ‘Project Runway’.

Pročitajte još