Automobil podmornica Jamesa Bonda prodat za vrtoglavi iznos

Piše: Redakcija

Automobil podmornica kojim se James Bond 1977. vozio u ‘Špijunu koji me volio’ prodat je jučer u Londonu za 550.000 funti (650 .000 eura), dok je očekivani iznos bio 950.000 funti.

Nakon intenzivnog nadmetanja na dražbi bijeli Lotus Esprit koji se transformirao u podmornicu u filmu iz 1977. s Rogerom Mooreom u glavnoj ulozi, prodan je jednom ponuđaču koji se nadmetao telefonom na prodaji kolekcionarskih automobila koju je organizirala kuća RM Auctions, u Londonu.

Auto je konstruiran za Bonda, tj. Rogera Moorea koji je uz Barbaru Bach vozio taj automobil koji se zapali nakon paljbe iz helikoptera, ali agent 007 to rješava zaronivši autom pod vodu. Ne treba zaboraviti da taj automobil ne možete voziti na cesti, a postignuta cijena pokazuje popularnost predmeta vezanih za Jamesa Bonda, dodao je Peter Haynes iz RM Auctions Europe, prenosi Hina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti