Kćerka Kourtney Kardashian objavila video i pokazala kako izgleda njena priprema kože za šminku: Ima samo 11 godina

Piše: L. K. P.

Kćerka Kourtney Kardashian-Barker i Scotta Disicka, Penelope Disick na društvenoj mreži TikTok pokazala je svoju skincare rutinu sa samo 11 godina. Naime, Penelope je na profilu Kourtney-Penelope, kojeg dijeli s majkom, otkrila kako izgleda njena priprema kože za šminku.

Njeno otkrivanje njege za lice izazvalo je lavinu komentara jer mnogi misle kako je Penelope premlada da bi imala takvu rutinu njege.

U raspravu se uključila i dermatologinja dr. Brooke Jeffy, vlasnica beauty brenda BTWN specijaliziranog za tinejdžersku kozmetiku. Jeffy je naglasila kako Penelope kao 11-godišnjakinja ne treba ni šminku ali ni skincare rutinu kakvu imaju odrasli.

@pandkourtDo my make up with me♬ original sound – luhvrlyrics

– Kao majka i dermatologinja smatram da teške hemikalije koje se nalaze u beauty proizvodima namijenjenim odraslima mogu naštetiti mladoj koži u razvoju, objasnila je i dodala kako tinejdžeri trebaju jednostavne i nježne proizvode za kožu.

@pandkourt♬ get you – senia

Ipak, ovo nije prvi put da su se Penelope i Kourtney našle u fokusu javnosti. Naime, prije nekoliko godina fanovi su kritizirali Kourtney što je promijenila boju Penelopine kose u crveno, ali kako to uvijek biva kod Kardashian-Jenner klana bilo je i onih kojima se svidio izgled Penelope, govoreći joj da izgleda kao Ariel iz crtića “Mala sirena”.

Osim Penelope, Kourtney s bivšim partnerom ima dva sina – 13-godišnjeg Masona i osmogodišnjeg Reigna, a u novembru ove godine je sa suprugom Travisom Barkerom dobila sina Rockyja Thirteena.

Pročitajte još