Pogledajte dnevni jelovnik Jennifer Garner: I pored troje djece i opsesije tijestom, godinama izgleda zavodljivo

Piše: L. K. P.

Glumica Jennifer Garner velika je ljubiteljica hrane i obožava da eksperimentiše i proba nove recepte. Sebe ne smatra naročitom kuharicom, ali veoma uživa u tome da pravi nešto za svoje bližnje, posebno za svoju djecu.

U svoju kuhinju nas je uvela simpatičnim snimcima koje dijeli na Instagramu šaleći se da je u pitanju njen “Kobajagi kulinarski šou”, a u njima dijeli svoja omiljena jela i kako ih spremiti najjednostavnije.

Međutim, njena ogromna ljubav prema tijestu i kolačima se ne vidi na njenoj figuri, koja je besprijekorna i uvijek identična.

Pri tome, iako vježba, ona nije neprestano u teretani kao Jennifer Lopez, njena imenjakinja i nova supruga njenog bivšeg muža Bena Afflecka. Kako joj onda polazi za rukom da održava vitku liniju?

 

Dnevni jelovnik Jennifer Garner

Jednom prilikom je za Harper’s Bazaar ispričala kako izgleda njen dnevni jelovnik i pomogla njenim fanovima da otkriju njene tajne savršenog izgleda.

 

Doručak

 

Ako postoji dosadna rutina u kojoj ne bi bilo loše zaglaviti se, onda je to doručak holivudske zvijezde Garner, koja svaki dan počinje uz isto jelo – provjereno zdravo, puno biljnih vlakana i probiotika i korisno za figuru.

 

Kako ističe, ona doručkuje punomasni jogurt s mješavinom bobičastog voda i orašastih plodova.

Uz to, ujutro pije “kafu i još kafe”, priznaje, a uglavnom bira običnu, crnu kafu.

 

Užina

Glumica je, inače, i vrlo uspješna poslovna žena, koja je prije izvjesnog vrmeena pokrenula svoju liniju organske hrane Once Upon A Farm, a u njoj pronalazi najzdravije grickalice.

 

Najradije između obroka gricka jabuke, a nije joj strano da u svojim skupocenim tašnama čuvenih brendova nosi isjeckane komadiće voća. Za to ima i poseban trik: ona isječe jabuku, a potom komadiće ponovo sastavi kao slagalicu i tako je spakuje u torbu da voćka ne bi bila izložena vazduhu i promjenila boju.

Naročito voli da uživa jabuku s puterom od kikirikiha.

 

Ručak

– Moj tipičan ručak je velika salata od rukole i malo tamnog lisnatog povrća – kaže glumica. – To bude isjeckano povrće, šta god da imam u bašti: brokoli, karfiol, buranija, grašak, paprika, bilo šta!

Uz to obično jede sir, orašaste plodove, slatki krompir (batat) ili malo smeđe riže, da bi bila izdržljivija i imala više energije.

 

Večera

 

Glumica ističe da za večeru voli da pravi nešto što može da jede sa svojom porodicom – djecom Vajolet, Serafinom i Semom, a ranije je pričala da su to često piletina i orzo, zatim tunjevina s kukuruznim hljebom…

– Ne smatram sebe dobrom kuharicom ili pekarkom, nemam dar da napravim nešto slatko – iskrena je. – Ali volim da spremam za ljude koje volim, naročito za moju dkecu.

Kad nije sigurna šta da pravi, uglavnom se oslanja na svojih pet omiljenih recepata ili naruči pizzu iz lokalne pizzerije, a kada želi da se zasladi Jennifer uglavnom jede kuglu čokoladnog sladoleda.

Izvor: glossy.rs

Pročitajte još