Kćerka Brooke Shields na crveni tepih došla u vintage haljini svoje mame: Stara kao i ona

Piše: L. K. P.

Glumica Brooke Shields pojavila se nedavno na crvenom tepihu pod ruku s 17-godišnjom kćerkom Grier. Osim što veoma liči na mamu, tinejdžerica je nosila njenu otmjenu haljinu bez naramenica dizajnera Richarda Tylera.

Naime, zvijezda serije “Odjednom Susan” i filma “Plava laguna” nosila je tu haljinu 2006., na gala večeri “Hope Ball”, na Beverly Hillsu. Glamourozno događanje na koje je došla u pratnji drugog supruga Chrisa Henchyja, bilo je samo šest mjeseci nakon rođenja njihove mlađe kćerke Grier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Gotovo sedamnaest godina kasnije, Grier je izrasla u djevojku kojoj mamina haljina pristaje kao da je po mjeri sašivena za nju, piše Page Six.

Brooke Shields nije mogla sakriti ponos pozirajući s kćerkom u stilski usklađenoj slip kreaciji Ralpha Laurena. Ovo nije prvi puta da Grier posudi haljine iz mamina ormara. Isto je napravila u septembru ove godine kad je odabrala Badgley Mischka haljinu koju je njezina majka 2008. nosila na dodjeli Emmyja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

– Primjerenija je mojim godinama, a niko nije sretniji od mene što mlađa kćerka obožava moje vintage haljine koje joj, usuđujem se reći, stoje bolje nego meni, rekla je tada Brooke Shields.

Glumica je u 22 godine dugom, sretnom braku s Chrisom Henchyjem dobila je i 20-godišnju kćer Rowan. Starija kći je još 2021., na svojoj maturalnoj večeri, nosila maminu crvenu haljinu s dodjele Zlatnog globusa 1988., kada je Brooke bila nominirana za najbolju glumicu u humorističnoj seriji “Odjednom Susan”.

I Rowan liči na mamu, čija joj svečana odjeća sjajno pristaje. S obzirom na bogatu karijeru američke glumice i brojne događaje na kojima je nosila dizajnerske haljine njene kćerke su zbrinute.

Pročitajte još