Jasmina Hdagha: Ljepotica koja je očarala i Billyja Zanea

Piše: Redakcija

Kad se s osamnaest godina pojavila u reklami za “Polzela” čarape, svi muškarci u granicama nekadašnje države, gledajući je na bilbordima, pritiskali su gas i uzdisali.
Jasmina Hdagha kao model otkrivena je sasvim slučajno, tako što ju je šetajući gradom zapazila modna skautica.

Za rođenom Zagrepčanku libijskih korijena, koji joj daju izgled egzotične ljepotice uz vitku figuru, savršen osmijeh, napućene usne, uzdisala je i publika tokom Sarajevo Fashion Weeka Amele Radan prije desetak godina. Svi su je željeli u spotovima, reklamama, na pisti. Ali, Jasmina je željela nešto drugo.

– Već s punoljetstvom počela sam s putovanjima. Baveći se manekenstvom, obišla sam čitav svijet, ali moja ljubav prema glumi mi nije dala mira. Zbog toga sam odlučila da se preselim u Los Angeles, gdje me već duže vremena menadžerica nagovarala da dođem. Kako sam bila stalno angažirana, dugo sam živjela i radila u Parizu. Tek krajem 2009. godine odlučila sam da se konačno selim u L.A. To je sad moja baza – priča Jasmina.

Nije otkriće da je Jasmina u svjetskim modnim krugovima poznato ime. Radila je kampanje za “Hermes”, “Calvin Klein”, “Missoni”, “T. Hillfiger”, “Diesel” i druge modne kuće, a sarađivala je s Jeanom Paulom Gaultierom, Mathewem Williamsom, bila muza Issey Miyakija.
Bio je to pomalo čudan put za djevojku zaljubljenu u matematiku i fiziku, koja je edukaciju nastavila u Školi glume u Parizu.

– I dalje radim direct bookinge, ali ne idem na castinge za modele. Posljednjih godina radila sam za “Chopard”, “Guess”, ASICS kampanju, reklamu za “Chevrolet” , “1000 flowers”, spotove za 50 cent’s, Adama Lambarta, Ryana Leslija. Ma, mnogo je toga..

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju Magazina AZRA  (broj 863)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti