Mirza Šoljanin: Ljubav i vrijeme nemaju kompromis

Piše: Redakcija

Proteklo ljeto u životu Mirze Šoljanina obilježili su brojni nastupi u BiH i van njenih granica, kratkotrajni odmori sa suprugom Merimom na Jadranu i u rodnoj Sjenici, te novinski napisi o razvodu. Ovaj par napise je demantirao djelima, a ne riječima i nastavio po svom. U braku su tek malo duže od godinu. O njihovom vjenčanju, koje je okarakterizirano kao najspektakularnije u ovom kraju, pričano je dugo. Jesu li se razoračale Sjeničanke, našalili smo se s Mirzom.

– Uh, gadno pitanje (smijeh). Ne znam, nisam se raspitivao, ja sam oženjen čovjek i više nemam kontakta s njima.

A s koliko godina ste se oženili? Bili ste prilično mladi?

– Pa i nisam. S 27 godina. A što se godina za brak tiče, mislim da ljubav i vrijeme nemaju kompromis. Jednostavno ne možete naći sponu između ljubavi i vremena. Znam puno prijatelja i prijateljica koji su u braku od srednje škole i to traje i danas. Definitivno je da za ljubav ne treba vrijeme, već prava osoba. Kad se to desilo, koliko to traje, sve su to stvari koje pripadaju matematici.

Sudeći prema Vašoj priči, kod vas ljubav još traje, iako se po gradu i u medijima priča drugačije, da se razvodite…

– Te priče nemaju osnova. S našim brakom je sve OK. Probleme u njemu nemamo, niti ih je ikad bilo. Svakom se desi da se nekad posvađa s partnerom, u tome niko nije izuzetak. Samo, mi smo javne ličnosti i odmah smo na udaru svakojakih priča.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” (broj863)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti