Privlači li vaše ime novac

Piše: Redakcija

UPUTSTVO:

*Napišite svoje ime i prezime, pa u tablici pronađite broj koji odgovara svakom slovu. Saberite brojeve imena i prezimena odvojeno, a onda saberite i ta dva broja. Sabirajte ih dok ne dobijete jednocifren broj.

*Isto uradite s nadimkom i ostalim imenima koja koristite u poslovnom životu. Ako u poslu koristite muževljevo prezime, izračunajte taj broj, ako koristite devojačko, broj koji dobijete preračunavanjem tog prezimena bit će relevantniji za vas.

1 – A, F, N, V
2 – B, G, NJ, Z
3 – C, H, O, Ž
4- Č,I,P
5 – Ć, J, R
6- D, K, S
7 – DŽ, L, Š
8 – Đ, LJ, T
9 – E, M, U

Naprimjer:
Aida
1+4+6+1 =12
1+2= 3

1

Jedinice nastoje da uvijek budu prve. Trude se da savršeno obavljaju svoj posao, jer od toga zavisi njihovo samopoštovanje. Ne oslanjaju se ni na koga i ne računaju na tuđu pomoć. Poslodavci jako cijene ljude poput Jedinica. One po pravilu dobro zarađuju, ali nikad ne postaju milioneri. Više ih zanima sam rad nego sticanje kapitala.
 2

Dvojke uvijek uz sebe imaju partnere koji im pomažu da dođu do novca. Njih partner ili izdržava, ili zapošljava, ili im obezbjeđuje uslove da realiziraju svoje poslovne potencijale. Sposobnosti Dvojke najviše dolaze do izražaja u timu, pa će one najviše zaraditi i napredovati upravo kao dio tima. U suštini, Dvojke bogatstvo stiču ili tako što ga naslijede ili tako što s partnerom osnivaju sopstveno preduzeće.

 3

Trojke mnogo vole novac, ali do njega dolaze samo kad im pođe za rukom da biznis povežu sa svojom vječnom potrebom da se zabavljaju. Bez talenta i sreće Trojke žive od sporadičnih, nesigurnih zarada. Trojke treba da nađu mecenu, to jest nekog spremnog da plaća njihov način života i mišljenja. Osnovna odlika Trojke je kreativnost. One su okrenute duhovnosti, umjetnosti i velikim idejama. Bogatstvo će steći samo ako imaju pravi talent ili ludu sreću.

4

Četvorke ni do čega u životu ne dolaze lako. Moraju da ulažu velike napore za svaki uspjeh, a odricanje od razonode zbog posla nije jedina njihova žrtva. One moraju da odbijaju poslove koji ih istinski privlače zbog sigurnijih ili bolje plaćenih poslova. A opet, ovolika posvećenost neće im uvijek obezbijediti materijalnu sigurnost i mir. Veće šanse da se obogate imaju samo Četvorke sposobne za lov u mutnom. U svakom slučaju, Četvorke su veliki radnici. Njihovi uspjesi uvijek su opravdani i zasluženi, ali sudbina ih, nažalost, ne nagradi svaki put.

 5

Petice su ležerne osobe, pa ih najveće zarade čekaju na putovanjima i u inozemstvu. Prilagodljive su, imaju dobru intuiciju i sluh za najsitnije promjene. To im daje sposobnost da ne troše novac tamo gdje ga troše drugi. Štaviše, gdje drugi daju, Petice dobijaju. Petice lako mijenjaju djelatnost, pa nikada neće biti siromašni. Imaju mnoge talente koji se dobro plaćaju.

 6

Šestica traži istomišljenike i povezanost. Zato će najveće uspjehe postizati kroz porodični biznis, a ako se bave nekim kreativnim poslom, onda kroz koautorstvo. Mada Šesticama novac nije cilj sam po sebi, stalo im je do njega. Paradoks Šestica je u tome da što više daju, to više imaju, pa ako ne uspiju da rade u zajednici, može se desiti da čitav život provedu u siromaštvu.

 7

Glavna osobina Sedmica je analitičnost. Ti ljudi su u stanju da pronađu najracionalniji put za ostvarenje svojih potencijala. Sviđa im se da otkrivaju tuđe tajne, to im i ide, pa od toga solidno zarađuju. Međutim, finansije ih ne zanimaju previše. U stanju su da rade samo za ideju. Žrtvovat će blagostanje da bi se bavili nečim što stvarno vole i u šta vjeruju. Ako im je sudbina takva da ne moraju brinuti o egzistenciji, pa se mogu posvetiti onome što ih zanima, bit će apsolutno sretni.

 8

Osmice uvijek teže opipljivim i konkretnim rezultatima. Njima je najvažnije da ono što rade bude dobro plaćeno. Nikada ništa ne rade iz čistog entuzijazma, jer ih posao radi posla uopće ne privlači. Čitavog života mogu da rade nešto što ih suštinski ne zanima samo ako je dobro plaćeno. Osmice nisu samo sposobne da zarade, nego su vješte i u obrtanju para. Umiju da ulažu tako da se novac sam umnožava. Vole vlast i moć, jer one su prečica do bogatstva.

9

S jedne strane, Devetke žude za poslom koji će imati globalni utjecaj i pomoću kog će moći usrećiti čitavo čovečanstvo, a s druge, žele da im takva djelatnost donese brz, lak i veliki profit.

Novac i Devetke su u kompliciranom odnosu. Glavna osobina Devetki je nestrpljivost, i to može da im bude prepreka u radu i zarađivanju. Ako na vrijeme shvate da trud ne mora uvijek biti nagrađen iz prve, imat će velike šanse da steknu solidan imetak, pa čak i da se obogate.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti