U paklu droge 30 godina: Nisu mislili da ću doživjeti 51.godinu

Piše: Redakcija

Christiane Felscherinow (51) iz Berlina,najpoznatija njemačka ovisnica, muzičarka, glumica i glavna junakinja knjige “Mi djeca s kolodvora ZOO”, izdaje autobiografiju. Knjiga ” Christiane F. Moj drugi život”, izlazi u oktobru. Christiane se više od 30 godina bori s ovisnošću.

– Mnogi nisu vjerovali da ću doživjeti 51. godinu – kaže Christiane.

Odrasla je u četvrti u Belinu u kojoj je bilo puno betona i malo svjetla. Njezini roditelji su se rastavili. Otac ju je tukao. Počela se družiti s društvom koje se okupljalo kod željezničke stanice u blizini zoološkog vrta. Navukla se na heroin. Bavila se prostitucijom. Pokušala se izvući iz svega toga, no nije uspijevala.

Knjiga, slava i novac

Godine 1978. “otkrili” su je reporteri Sterna dok je na sudu svjedočila u jednom predmetu. Nastala je knjiga “Djeca s kolodvora ZOO” po kojoj je kasnije snimljen i film. Kad je imala 18 godina dobila je od Sterna 200.000 eura. To je bio novac koji je zarađen prodajom knjiga. I danas godišnje dobiva oko 20.000 eura. Njezina se priča prodavala u milionima primjeraka. U 1980-tim Christiane je davala intervjue, glumila u filmovima, nastupala na festivalima.

Pobjegla sa sinom

Dva puta je prekidala trudnoću,  a onda je 1996. rodila sina. Njegovog oca je upoznala na odvikavanju. Godine 2008. htjela je sa sinom i partnerom otići u Nizozemsku. Kada je za to saznala socijalna služba uzeli su joj dijete. Ona ga je onda otela i pobjegla s njim u Amsterdam. Mediji su izvještavali da se ne brine o sinu, da pije alkohol i navodno opet uzima heroin. Krajem juna 2008. vratila se u Njemačku i predala je vlastima dijete. Godine 2010. oduzeli su joj roditeljsko pravo.

“Ne bi bila živa da sam se toliko drogirala koliko su drugi tvrdili”

– Vjerovala sam kako će mi život krenuti nabolje nakon što sam rodila dijete – rekla je nedavno Christiane.

– Mnogi su mi rekli da neću doživjeti 40 godina, a danas imam 51. Da sam se zaista toliko drogirala, koliko su drugi tvrdili da jesam, ne bih preživjela – rekla je Christiane. Prije tri godine odlučila je napisati autobiografiju.

Na pitanje zašto, kaže kako to ljude zanima i žele znati.

Izvor: Bild

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti