One nikada nemaju problema s viškom kilograma: Volite i hranite se kao Francuskinje

Piše: Redakcija

Ako želite upiti svu snagu ljubavi i chica onda čekirajte svoju kartu za Pariz. Niko tako ne slavi ljubav, kvalitetan zalogaj, modu, način života kao francuske žene. Kako im polazi za rukom biti tako prefinjene i vitke čak i u ovim zimskim mjesecima? Jednostavno. U ishrani poštuju pet pravila. Krenimo redom:

Nema grickalica: Jedan od najvećih neprijatelja vitke linije su grickalice, koje nas mame dok gledamo film ili ih koristimo da zavaramo glad. Tako se kilogrami samo lijepe jer je riječ o praznim kalorijama. O tome mnogo znaju Francuskinje te ćete ih stoga rijetko vidjeti kako jedu gricklie između obroka.

francuskinje1

Crveno meso nije zdravo za jesti? Ne! Tako ne razmišljaju francuske žene. Naprotiv, na njihovom meniju su jagnjetina, govedina…, stvar je samo što ga kombiniraju obavezno s mngoo povrća.

Pravila kojeg se posebno drže je to da one jedu s prijateljima. Za njih je jelo događaj. Umjesto da sjede i jedu kući ili za računarom na poslu, one radije odlaze s prijateljima u restoran, na ručak ili večeru i uživaju u svakom zalogaju.

One i kuhaju, jer ne vjeruju u brzu hranu. One će skuhati tokom pet radnih dana barem pastu. U njihovim porcijama su obvezno povrće i voće, bilo da je svježe, sušeno ili zaleđeno.

Stoga, ne kukajte prijateljicama kako ne znate kako izgubiti suvišne kilograme, već usvojite savjet ovih žena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti