Kendra Spears: Kako sam postala princeza

Piše: Redakcija

Možda vam se priče o običnim djevojkama koje postaju princeze čine bajkovitim i potpuno nerealnim, ali, vjerovali ili ne, takve priče još postoje. I nisu izmišljene. Svjedok im je 24-godišnja Amerikanka, koja se prije dvije sedmice udala za perzijskog princa Rahima i tako postala princeza.

Tradicionalno vjenčanje obavljeno je u dvorcu “Bellerive” u Ženevi (Švicarska). Mladenka je tradiciju ispoštovala do kraja, pa se udala u sariju, a prije vjenčanja je prihvatila islam kao svoju religiju. Njen izabranik je stariji sin Njegovog visočanstva Age Khana IV, bilionera i vlasnika konjskih trka. Vjenčanju su prisustvovali samo bliži članovi porodice.
Ljepotica iz Seattlea se za princa Rahima Agu Khana (41) udala četiri mjeseca nakon objavljivanja njihovih zaruka i tako postala princeza Salwa Aga Khan. Udajom se odrekla svoje karijere profesionalnog modela, iako joj je u ovom svijetu predviđana blistava budućnost. Mediji i ljudi iz struke nazivali su je sljedećom Cindy Crawford.

Kendra se pojavljivala u kampanjama “Diane von Furstenberg” i “Prade”, te se šetala na revijama “Calvina Kleina”, “Chanela”, “Lanvina”, “Yves Saint Laurenta”, “Givenchyja”, te mnogih drugih. Karijeru je počela takmičenjem za Ford Supermodels 2008. godine. Samo godinu kasnije postala je zaštitno lice za italijansku “Pradu”. Iako ju je “Ford” otkrio i omogućio unosne poslove, Kendra će kasnije s ovom agencijom doći u sukob, jer je odlučila potpisati ugovor s modnom agnecijom “Next”. “Ford” ju je zbog toga tužio, a Kendra im je bila dužna isplatiti 96.000 funti.

Američka ljepotica nije jedino lijepo lice koje je došlo u porodicu Aga Khan. Djed njenog supruga bio je oženjen poznatom holivudskom divom Ritom Hayworth. A, Rahimova majka princeza Salimah Aga Khan, porijeklom Britanka, nekada je također bila poznata kao supermodel Sarah Crooker-Pool. Iako se kasnije razvela od Rahimovog oca (1995. godine) Age Khana, i danas je poznata po svom udatom imenu.

Nakon razvoda, Aga Khan (74) se ponovo oženio, a njegova izabranica ovog puta bila je bivša njemačka pop zvijezda Gabriele Renate Homey. Gabriele je ime, također, promijenila u Inaara, a od Age Khana razvela se 2011. godine. Rahimov mlađi brat princ Hussain također se oženio američkom manekenkom i modelom. Njegova izabranica je Kristin White, a bajkovito vjenčanje održano je nedaleko od Pariza 2006. godine. Nakon udaje za Hussaina, Kristin je ime promijenila u Khaliya. No, brak nije bio dugog vijeka. Kako nisu imali djece, razišli su se 2011. godine.
Bračne sreće nije imala ni kćerka Age Khana, princeza Zahra (42). Udala se 1997. godine za britanskog modela Marka Boydena. Iako su dobili dvoje djece, kćerku Saru i sina Iliyana, razveli su se 2005. godine.[nggallery id=178]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti