Tijana Dapčević: Nekoliko naslova iz novine ne može da poremeti ljubav sa suprugom

Piše: Redakcija

Jedna od najharizmatičnijih pjevačica u Regiji Tijana Dapčević početkom ovog mjeseca objavila je spot za svoj novi singl „Reset”, koji je publika odlično prihvatila. U njemu je okupila sjajan tim saradnika i zaokružila dugogodišnju saradnju s Boškom Jakovljevićem, koja je počela spotom „Marionete”. Osim bavljenja muzikom, s kojom kaže da se rodila, Tijana je posljednjih godina izuzetno aktivna i na polju glume. Igra u pozorištu, kao i u televizijskoj seriji „Prespav”, koja je doživjela veliki uspjeh u Makedoniji. S Tijanom smo razgovarali o muzici i glumi, o porodici, sinu Vuku, ali i o ulozi tetke, kojom je oduševljena.

Za posljednji singl “Reset” rekli ste da je baš onaj novi list za koji se uhvatiš kad ti se sve skupi. Kako je tekst došao do Vas i jeste li odmah znali da će biti regionalni hit?

– Tekst je napisao i poslao nam Aleksandar Delić Dinge, naš prijatelj iz Sombora, koji se ne bavi profesionalno muzikom, ali je izuzetno talentovan. Čim sam čula demo-snimak, rasplakala sam se i istog trenutka sam znala da ću snimiti tu pjesmu. Nisam se dvoumila uopšte i vjerovala sam da će naći put do publike, jer je pjesma prosto takva; iskrena, sve riječi su nam se svima već desile, sve je jasno. „Reset” nam svima treba.

Ako uporedimo period s početka karijere i ovaj danas, fanovi sada prilično dugo čekaju Vaše nove pjesme. Šta je glavni razlog tome?

– Između albuma na početku karijere je prolazilo uglavnom dvije godine, a ja sam u proteklih sedam godina snimila bar jednu novu pjesmu u toku svake godine. Dakle, tu sam ja, ali se muzika danas, u odnosu na prije 15 godina, drugačije sluša, pa možda izgleda kao da više vremena prolazi. Navikli smo na kvantitet, da se sve sluša po nekoliko mjeseci i prelazi na sljedeće. Ja uvijek težim ka tome da snimim pjesmu koja ne traje kao jogurt, kako često umijem da kažem. Osim toga, bavim se i glumom, tako da sam na sceni svakako – to je moj teren, tu sam kao kod kuće. Ne umijem bez scene.

Imate svoju publiku, no, sigurno je da ste i Vi nečija vjerna publika. Zbog čijeg koncerta biste prešli stotine kilometara samo da uživate u njegovoj muzici?

– Mnogo je muzike zbog koje ne bih ni pitala za kilometre, ali neka to bude Sting, iako sam bila na njegovom koncertu. Uvijek (kada mi to obaveze dozvoljavaju) idem na koncerte svojih kolega, koje podržavam i čiju muziku poštujem.

Pjevali ste socijalno angažirane pjesme, osvojili simpatije publike brojnim hitovima, oprobali se i u svijetu glume. Korijen ljubavi prema posljednjem možemo tražiti i u činjenici da ste zbog poslova svojih roditelja praktično odrasli u pozorištu. Zašto se glumi niste ranije ozbiljnije posvetili?

– Tačno je da sam odrasla u pozorištu i da je gluma moja velika ljubav od samog početka, ali sam se s muzikom rodila. Potječem iz muzičke porodice i nisam mogla ni dan da zamislim bez muzike i bez svog najboljeg druga violončela, tako da je logičan slijed okolnosti bio da mi to bude životni poziv. Gluma je svakako sve vrijeme bila sastavni dio moje svakodnevice i znala sam da će mi se kad-tad ostvariti želja da glumim. Na moju veliku sreću, to nije ostalo samo na tome, pa sam do sada igrala u nekoliko predstava i evo, od skoro u seriji „Prespav” koja je doživjela ogroman uspjeh u Makedoniji.

 S obzirom na to da ste poznati po humoru i spontanosti, koliko je za njih bilo mjesta u seriji, mimo zvaničnog scenarija?

– Mnogo. Za spontanost uvijek ima mjesta, pogotovo kada je u pitanju sitkom, bez obzira što igram lik Njemice Ule, koja se ne sjeća kad se posljednji put nasmijala. Ula je tačno ona prava Njemica; stroga, odmjerena, disciplinovana i voli da zavodi red i rad, ali je baš zbog toga komična. Odlično su osmišljeni svi likovi, scenarij je fenomenalan kao i kompletna ekipa koja radi na seriji. Svi smo maksimalno posvećeni tome i svako svoj posao radi na najbolji mogući način. Uživamo snimajući „Prespav” i jedva čekam da za mjesec počne snimanje nove sezone.

 Vaša sestra Tamara prošle godine je dobila kćerku Hanu. Koliko uživate u ulozi tetke?

– Uloga tetke je nešto neobjašnjivo i neopisivo. Nisam ni znala da postoji uopšte ovakva vrsta ljubavi, ovo je za mene druga dimenzija potpuno. Hana nam je svima unijela radost u život, svi je obožavamo. Vuk uživa u ulozi starijeg brata, brine se o njoj, zabavlja je, mazi, voli. Presrećni smo svi.

Tijana Dapcevic8

Kada uporedite ulogu mame i tetke, postoje li stvari koje biste kao tetka dopustili, a kao majka ne?

– Što se mene tiče, nema tu neke velike razlike. Tetka je kao druga mama, samo zabavnija (smijeh). Hana je kao moje dijete. Tamara i ja imamo vrlo slične stavove o svemu, pa za sada nema neke velike razlike u vezi s tim.

 Kakav odnos sestra i Vi nastojite da gradite između svoje djece?

– Isti onakav, na kakav smo i same navikle, kakav naši roditelji imaju s nama. Porodica nam je uvijek bila najveći oslonac i podrška, nije postojalo ništa što nismo dijelili jedni s drugima. Vaspitane smo tako da se ništa ne ostavlja „pod tepih”, nego da se o svemu odmah porazgovara i da se svi problemi rješavaju razgovorom, pa tako i ja radim s Vukom. Drugačije ne bih ni znala. Uvijek ću biti tu za njega i podržavat ću ga šta god u životu radio i čime god se bavio. Važno mi je samo da bude pošten čovjek, da bude pažljiv i da umije da pokaže emocije. Ne postoji priručnik za odgajanje djece, a kad bolje razmisliš – nije ni potreban. Djecu je samo potrebno slušati i pratiti njihove potrebe, a onda će i ona slušati nas. Roditeljstvo je, ustvari, muzika.
Jeste li stroga mama?

– E, to morate da pitate Vuka. Mislim da nisam pretjerano stroga, ali u nekim situacijama je Milan taj koji je popustljiviji. U svakom slučaju, zajedno odlučujemo o svemu i podjednako učestvujemo u vaspitavanju Vuka, tako da se na kraju sve svede na jednoglasnu odluku.
Koliko se kroz Vukovo odrastanje i Vi vraćate u stadij djeteta? U čemu najviše?

– Vraćam se u djetinjstvo zajedno s njim svakog dana, otkad se rodio. Po mnogo čemu je na mene, ne samo što se tiče fizičkog izgleda, već i po nekim navikama u kojima tačno prepoznajem sebe u tom uzrastu. Od toga da ima strpljenja samo za stvari koje ga interesuju, do nekih drugih stvari. Recimo, lopta ga ne zanima uopšte, bavi se plivanjem i svira klavir. Igra i uopšte sve vrijeme koje provodimo zajedno vraćaju me u djetinjstvo, mislim da svakoga od nas igranje najbrže vrati u vrijeme kad smo i sami bili djeca.

 Kojim vrlinama ga nastojite naučiti?

– Kao što sam već rekla u prethodnim odgovorima, najvažnije mi je da bude čovjek. Da je pošten, da umije da se izrazi i iskaže, da pokazuje emocije, da voli sebe i da umije da procijeni šta je dobro, a šta ne. Dešavat će se sigurno i da pogriješi u toj procjeni, svima nam se dešava, ali ako je ispunjeno sve ono iz prethodnog dijela rečenice, onda će znati kako da se nosi i s lošim odlukama.

 Činjenica da je sin izabrao da svira klavir govori da ima dara za muziku. Niste utjecali na njegovu odluku?

– Izuzetno je talentovan, ide u muzičku školu i svira klavir. Niko ga ne tjera ni na šta u životu, pa ni na to. Sam je izrazio želju za tako nečim i neka se bavi time dokle god mu je zabavno i dokle god ga ispunjava. Svestran je, što mi se mnogo sviđa, ima talent za muziku, ali ima i za matematiku i zanima ga sve u vezi s njom. To je na tatu povukao, pošto smo matematika i ja dva različita svijeta.

 Ukoliko bi odlučio da se bavi istim poslom kao i Vi, šta biste mu prvo savjetovali?

– Da razmisli još jednom. Šalim se, podržat ću ga čime god da odluči da se bavi u životu, sve dok to čime se bavi radi na pošten način. Savjetovala bih mu da nikad ne pravi kompromise sa sobom i da sve radi kako on misli da treba, jer je jedino tako moguće da u isto vrijeme i uživa u tome što radi i da ostvari neki uspjeh. To važi za sve, ne samo za posao kojim se ja bavim.

 U medijima je mnogo pisano o tome da se razvodite. S obzirom na to da je Vuk već dovoljno veliki da može koristiti „pametne” uređaje, jeste li imali situacija kada ste morali da mu objasnite o čemu je riječ?

– Ne, nije do sada bilo takvih situacija, a nije ni bilo povoda. Ja sam dosadna za tabloide, tako da je ovo bila prva stvar koja se pojavila. Ali, nije niko obraćao pažnju na to, zato što nekoliko naslova iz novina ne može da poremeti ljubav koja traje evo već sedamnaest godina.

 Otvoreno ste govorili o krizi u braku kroz koju ste prošli. U čemu je ta kriza promijenila Vaš brak? Je li ga ojačala?

– Nije ga promijenila, zato što se ljubav nikada nije promijenila. Uvijek ponavljam da nijedan brak nije idealan, jer niko od nas nije savršen, pa to ne može biti ni brak. Ali, ako postoji ljubav, onda je stvarno sve moguće jer šta god da se desi nastojat ćete da to prebrodite i uradite šta je potrebno da stvari dođu na svoje. Milan i ja smo oduvijek imali normalan i zdrav odnos, mi nismo samo supružnici, nego i najbolji prijatelji i poslovni partneri. Kroz sve prolazimo zajedno i o svemu razgovaramo, nema ništa ispod onog „tepiha” od maloprije.

Razmišljate li o proširenju svoje porodice?

– Naravno, ali to ne može da se planira, o tome ne odlučujemo samo mi. Priroda čini svoje, a mi smo tu da ispratimo te odluke.

 Jeste li tip žene koja odlučno pravi rez, i ne okreće se natrag?

– Zavisi šta je u pitanju, ali uglavnom jesam. Dugo mi treba da napravim taj rez, ali kad se on desi, to je to. To je onaj reset na duši iz nove pesme. Novi list.

 Kad Vas možemo očekivati u Sarajevu, planirate li promociju „Reseta” pred bh. publikom?

– Sarajevo je moja druga kuća, mislim da to već i ptičice na grani znaju. Imam mnogo prijatelja u Sarajevu i obožavam da dolazim, tako da sam baš često tu i uvijek možete da me očekujete, jer se ja u Sarajevu uvijek resetujem.

Tijana Dapcevic5

 

FOTO: Vanja Lisac

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti