Udovica Patricka Swayzea rasprodaje njegovu imovinu

Piše: Redakcija

Prijatelji Patricka Swayzea otkrili su, sedam godina nakon njegove smrti, da njegovi posljednji dani nisu bili ni malo laki. Oni su njegovu suprugu Lisu Niemi, optužili za nasilje u porodici.

Kako tvrde, Patrick je bio u kućnom pritvoru, njegova ga je supruga varala, bila nasilna prema njemu i pustila ga da umre u najgorim mukama, prljaštini i bolovima.

-Volio ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza ljubavi i mržnje. Ona bi ga tukla, a on bi tukao zidove i nameštaj. Svađali su se, a znali su da unište hotelske sobe, automobile. Bila je to nasilna veza, – rekao je jedan od najbliskijih prijatelja zvijezde “Prljavog plesa”.

Pored Lise, za Patricka se brinuo i njegov brat Don.

-Lise ne bi bilo satima, a kada bi Don došao, našao bi brata kako leži u mokraći i fekalijama jer nije mogao sam da ustane, – nastavlja priču njegov prijatelj.

patrik

Kap koja je prelila čašu, jeste to što sada Lisa prodaje na aukciji stvari i uspomene iz njegovih filmova, što je izazvalo novi rat u porodici.

Rasprodaje sve što je značilo mom stricu kako bi dobila još više novca. Uspomene se ne mogu unovčiti – rekla je ogorčena Daniela Swayze, glumčeva nećaka.

Na prodaji se nalaze Patrickove nagrade, kostimi i stvari iz filmova u kojima je glumio, motocikl i automobil, a procjenjuje se da je će najveću cijenu dostićilegendarna kožna jakna iz filma „Prljavi ples“.

Patrick je preminuo 2009. godine u 57. godini od posljedica raka pankreasa, posljednje mjesece otežala mu je njegova žena Lisa, koja je dozvolila da glumac spadne na samo oko 40 kilograma, a čak je branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.

Lisi Niem je Patrick prepisao bogastvo u vrijednosti od 40 miliona dolara, a ona se nakon njegove smrti ponovo udala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti