Top sedam jesenskih eteričnih ulja za bolje raspoloženje

Piše: Redakcija

Krajem ljeta septembarski dani osjetno su kraći, sunca i svjetla je manje, a na otvorenom boravimo sve rjeđe. Česte kiše dodatno utječu na raspoloženje, stvarajući osjećaj melanholije. Kako se obraniti, podignuti raspoloženje i izbjeći jesensku depresiju?

Prirodno i zdravo rješenje su eterična ulja, koja stoljećima  pozitivno djeluju na tijelo, um i duh. U jednoj kapi prirodnog eteričnog ulja je ozdravljujuća životna snaga biljaka koja pozitivno djelujući na um, regenerira i tijelo. Predstavljamo vam top sedam eteričnih ulja, čiji će vas krepki miris potaknuti na opuštanje u nadolazećim jesenskim danima.

Lavanda – već približno 2000 godina, grmolika biljka porijeklom s grčkih otoka, učestalo se koristi u tradicionalnoj narodnoj medicini. Sama boja i miris lavande podsjeća na tople, sunčane dane.  Zahvaljujući blagotvornom opuštajućem mirisu odlično djeluje na psihu, podižući raspoloženje, ali i na stanja poput nesanice, anksioznosti i stresa.

Bergamot – ugodan i svjež citrusni miris djeluje antidepresivno, budi raspoloženje i želju za životom, olakšava iskazivanje i prihvaćanje emocija. Osim toga, pomaže kod svih vrsta infekcija, gripe, prehlade, kašlja i bronhitisa.

Sandalovina – ukrasite jesenske večeri toplim i baršunastim mirisom daleke Indije . Ovo eterično ulje pogoduje otpuštanju stresa, pojačava učinke meditacije te ublažava napetosti. Odličan je antiseptik koji stimulira imunološki sustav.

Ylang Ylang – slatka i puten miris egzotične biljke s Komorskih otoka donosi osjećaj mira, potiče na kreativno izražavanje, te olakšava stanja stresa, depresije i nemira. Obavijajući prostoriju svojim mirisom, budi životnu radost i energiju, pomažući potisnuti depresivne misli.

Timijan – stoljećima poznat po svojoj ljekovitosti, timijan je jedan od najjačih prirodnih lijekova. Njegovo snažno eterično ulje pomaže kod psihičkog umora, depresije i nesanice. Nekoliko kapi eteričnog ulja timijana u večernjim satima, opustit će tijelo i odagnati sav nakupljeni stres.

Narandža – tradicionalno poznato po svojem umirujućem efektu, slatko i osvježavajuće eterično ulje od narandže budi životnu radost, donosi veselje i radost. Podsvjesno jača osjećaj vlastite vrijednosti pa je odlična za uklanjanje depresije, strahova i napetosti.

Geranium – eterično ulje koja zaslužuje svoje mjesto u svakoj kućnoj apoteci. Njegov ugodan miris podrška je i lijek u svakoj stresnoj i psihički napetoj situaciji. Osim toga, posjeduje i snažno antibakterijsko djelovanje, pomaže kod hormonalne neravnoteža žena, te kod infekcija grla, prehlada i gripe.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti