Zbog podijeljene porote: Poništeno suđenje Billu Cosbyju

Piše: Redakcija

Sudski postupak koji je vođen protiv slavnog američkog glumca Billa Cosbyja, koji bio optužen za seksualni napad, završen je poništavanjem optužnice. Sudija je poništio suđenje, nakon šest dana izlaganja, zbog toga što porota, koju su činili sedam muškaraca i sedam žena, nije mogla donijeti jednoglasnu odluku po bilo kojoj od tri tačke optužnice, međutim, tužitelj ima pravo da ponovo pokrene slučaj.Pravnica Gloria Allred, koja je zastupala mnoge žene koje su optužile Cosbyja, rekla je kako se nada da će Sud dozvoliti da još ljudi svjedoči protiv njega.

– Mislio je da može da nas sahrani. Nije znao da smo mi sjeme koje sada niče. Gledamo da se reformiramo, otkrivajući silovanja u ovoj zemlji u kojoj su žrtve okrivljene i osramoćene – kazala je Linda Kirkpatrick, jedna od žena koje terete Billa za seksualno zlostavljanje.

Član Cosbyjevog pravnog tima, Angela Agrusa, izjavila je da je ovo svojevrsna pobjeda 79-godišnjeg glumca, koji bi da je osuđen po sve tri tačke optužbe, za seksulano zlostavljanje Andree Constand, dobio doživotnu kaznu zatvora.

Podsjetimo, tridesetak žena je krajem 2014. godine izašlo u javnost s optužbom da ih je slavni komičar omamljivao drogama i seksualno napastovao, a slučaj Andree Constand jedini je koji je doveo do podizanja optužnice protiv Billa.

Pročitajte još