Crna i bijela za harmoniju doma

Piše: Redakcija

Ko kaže da dom uređen u isključivo crno-bijeloj kombinaciji mora biti minimalistički? Čak i bez živih i bujnih boja, postoji mnogo drugih načina za pokazivanje kreativnosti i individualnosti kroz dekor. Iskoriste svoju kreativnost, te crno-bijelu iskombinirajte s umjetninama, u rasponu od finih slika, do pop art grafika i impresivnih skulptura. Ako ste kolekcionar kreativnih predmeta ili želite proširiti svoju trenutnu kolekciju, naši primjeri će potaknuti ideje za prikazivanje umjetnina koje volite.

S bijelom ne možete pretjerati

bijela

Bijela je boja koju možete da koristite sasvim slobodno, bez straha da ćete pretjerati. To je zato što ona u sebi sadrži sve boje duge i stoga se smatra izvanrednom bojom, jer posjeduje ravnotežu svih boja. Ako želite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite bijelom bojom, a potom upotrijebite druge boje za uređenje ostatka.

Siva uz crnu i bijelu

siva

Budući da crna i bijela čine kontrast na ton karti, one se lako uklapaju s nekom jačom, intenzivnijom bojom, naprimjer, crvenom, tirkiznom, bordo, a također crna i bijela se lako kombiniraju sa sivom bojom, što će cijelom prostoru dati notu mirnoće i elegancije. Crna i bijela boja su odlična kombinacija ukoliko želite eksperimentirati s bojama, jer one su osnovne, a dodatak neke druge boje samo daje odgovarajući detalj.

Detalji

Bilo da uređujete svoj novi stan ili samo renovirate postojeći, odlučite li se na moderan ili klasičan stil, crno-bijela kombinacija će se uklopiti u vaš dizajn. Postarajte se da uradite nešto nesvakidašnje, naprimjer, crni pod naspram bijelog plafona. Dobar izbor je i korištenje detalja u ove dvije boje, bijele vaze na crnoj komodi, crni ramovi na bijelom zidu, crni jastuci na bijeloj ugaonoj garnituri… Najbolje je ako se odlučite za crno-bijelu kombinaciju u jednoj prostoriji, da primijenite istu kombinaciju boja na čitav stan.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti