Grožđe dijeta: 4 kilograma manje za pet dana

Piše: Redakcija

Oni koji se odluče za voćnu dijetu, a žele brzo da istope višak kilograma, trebalo bi da odaberu grožđe, jer će im pomoći da za šest dana izgube do četiri kilograma. Ovo voće, osim što skida višak kilograma, istovremeno i liječi jer jača srce i krvotok, a ujedno podmlađuje. I bijelo i crno zrnevlje sadrži bioflavonid koji poboljšava razmjenu materija, čisti krv i ćelije. Vitamini B grupe jačaju nerve, njeguju kožu i kosu, vitamin E pomaže srcu i krvotoku, željezo izgrađuje krv, kalcijum se brine o kostima, jod i mangan aktiviraju hipofizu, voćna kiselina i enzimi pojačavaju rad bubrega, a sve zajedno pogoduje crijevima i oslobađa organizam od holesterola.

Kad kupujete grožđe, birajte ono s tankom opnom i isključivo sa svježom peteljkom, a zrelo bijelo grožđe je prepoznatljivo po žućkastoj boji zrna.

 

Prvi dan

– 1,2 kg ovog voća podijelite i svakih 2 do 3 sata pojedete po 200 grama

Napomena: Prvog dana ne smijete da jedete ništa drugo osim grožđa.

Drugi dan

Doručak:

– 200 gr grožđa

– šolja čaja bez šećera

Užina:

– kriška crnog hljeba

– kriška mladog kravljeg sira

– 200 gr grožđa

Ručak:

– tanjir čorbe od povrća

Užina:

– 200 gr grožđa

Večera:

– 150 g šampinjona

– 250 g bijelog pilećeg mesa

Šampinjone i meso izdinstajte na maslinovom ulju.

Treći dan

Doručak i užine isti su ovog i narednih dana kao drugog dana.

Ručak:

– tanjir supe od brokule

– 250 gr kuhanog krompira

Kada obarite brokule i krompir možete zajedno da ih izmiksate u blenderu i pojedete kao supu s povrćem.

Večera:

– 250 gr salate od tunjevine i paradajza

– 200 gr grožđa

Četvrti dan

Ručak:

– tanjir supe od celera

– 200 gr obarene riže

Večera:

– 250 gr dinstane pileće džigerice

-kriška integralnog hljeba

– 200 gr grožđa

Peti dan

Ručak:

– tanjir supe od praziluka

Večera:

– 250 gr različitih vrsta sira

– 200 gr grožđa

Šesti dan

Ručak:

– tanjir krem-supe od mrkve

Večera:

– 250 gr plodova mora (ispecite na roštilju)

– porcija zelene salate

– 200 gr grožđa

Pročitajte još