Način na koji nosite torbu govori mnogo o vama

Piše: Redakcija

Mnogi su pisali o tome da izbor određenog modela torbe puno govori o  osobi, ali jeste li znali da i način na koji nosite torbu također otkriva pojedine karakteristike vašeg karaktera? Ekspert za govor tijela Pati Wood izdvaja nekoliko različitih načina nošenja torbe, te objašnjava šta svaki od njih govori o ženama.

1. Na jednom ramenu s palcem na kaišu

To što torbu nosite opušteno na ramenu govori da ste spontana i bezbrižna osoba. Ljudi vas znaju kao osobu koja je puna samopouzdanja, a Wood kaže da pratite trendove, ali ne slijepo. Pri izboru torbe vam je izuzetno bitna njena funkcionalnost.

harry

2. Na podlaktici

Ovaj način nošenja torbe poručuje da vam je bitan kako društveni, tako i materijalni status. Dosta ste zahtjevna osoba i imate jasnu sliku o tome šta očekujete od drugih. Ako na ovaj način nosite čak i one veće torbe, to znači da želite biti u centru pažnje.

harry

3. U jednoj ruci

Ovakvo držanje torbe otkriva ženu kod koje je “sve na mjestu”. To su dobro organizovane i uspješne žene, često vrlo ambiciozne. Smatra se da žene koje nose torbu na ovaj način nastoje skrenuti pažnju na odjeću koje nose.

harry

4. Ispred tijela u obje ruke

Ovaj način nošenja torbe može ukazati na stidljivost. Smatra se da su pripadnice ove grupe žena pomalo anksiozne kao i to da ne vole biti u centru pažnje.

harry

5. Preko ramena 

Praktične ste i drugi moraju dokazati da su vrijedni vašeg povjerenja. Ne gubite vrijeme na sitnice, a izuzetno vam je bitno da uvijek završite započeto.

harry

6. Ruksak

Samostalna ste žena i brinete o sebi i drugima. Uvijek ste spremne na sve što život donese i ne prepuštate ništa slučaju. Ako ste jedna od onih osoba koja nosi ruksak češće od drugih torbi, vjerovatno ste sami sebi dovoljni i nije vas briga šta drugi misle o vama.

harry

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti