Riješite se dosadnih zanoktica u tri koraka

Piše: Redakcija

Svakodnevno pranje suđa bez rukavica na vašim rukama mogao bi ostaviti ogromne posljedice, stoga ih s vremena na vrijeme morate njegovati, samo pravilna njega ruku, noktiju i kožice oko noktiju spriječit će nastanak neugodnih zanoktica.

1. Kupka za nokte

Priredite sebi kupku za nokte: u dvije posudice (za svaku ruku) dodajte po 2 dcl tople vode i nekoliko kapi limuna. Uronite prste na pet minuta da vam se omekša koža na ovom dijelu ruku, i da odstranite eventualne mrlje oko vrhova prstiju.

2. Pomicanje kožice oko noktiju

Nježno gurajte kožicu drvenim štapićem prema korijenu nokta. Za potiskivanje kožice možete koristiti i onaj klasični štapić iz seta za kućni manikir sa gumenim vrhom.

3. Njegujući balzam

Zagrijete malo maslinovog ulja pa toplu tečnost dobro utrljajte u nokte, kožicu i površinu ruku. Navucite tanke pamučne rukavice pa legnite u krevet. Ponovite ovaj ritual barem dva puta sedmično.

Izvor: Lepota i zdravlje

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti