Greške u vezama: Vodolija želi slobodu, Lavovi su sebi na prvom mjestu, Rakovi su uvredljivi…

Piše: Redakcija

OVAN
Ovnova samouvjerenost koja je na početku možda i bila privlačna partneru vremenom postaje velika smetnja. Ovnovi moraju da porade na svom egoizmu i nauče da nekad i partnera stave na prvo mjesto. Treba da shvate da je kompromis osnova svake dobre i duge veze. Njihova ishitrenost i brzoplete reakcije također znaju da budu problem u vezama, jer je drugima teško da se bore s njihovim izljevima ljutnje.

BIK
Bikovi koji su u dugoj i stabilnoj vezi često znaju da se zapuste. Osjećaju se ugodno pa pretjeraju u hrani i piću i ne paze na izgled, što zna da bude neprivlačno. Nekad su previše lijeni za romantiku i partnera uzimaju zdravo za gotovo. Smetnju u vezama predstavlja i njihova tvrdoglavost. Bikovi su skloni tome da partneru dugo zamjeraju greške i uporno započinjati iste svađe, što svakome vremenom dosadi.

BLIZANCI
Blizanci su skloni flertu pa partner uz njih može da se osjeća nesigurno. Ne odaju osjećaj stabilnosti i pouzdanosti, zbog čega voljena osoba osjeća da se na njih ne može osloniti. Sklonost čestim promjenama mišljenja i raspoloženja također je nešto što drugima nije privlačno, jer se nikad ne zna koje će od mnogih Blizančevih lica izbiti na površinu.

RAK
Rakovi često već na početku veze postanu zavisni od partnera, a spominjanje zajedničkog života ili braka u tako ranoj fazi svakoga će uplašiti. Kad su u vezi, partner postaje centar njihovog svijeta, zbog čega se često osjeća kao da ga guše. Uvredljiv je i osjetljiv pa ga je lako povrijediti. Ne voli da započinje nove stvari i upušta se u nove aktivnosti, stoga život s njim može lako da uđe u rutinu.

LAV
Nije lako živjeti s osobom koja se vrijeđa na svaku sitnicu i koja je spremna danima da ne priča s partnerom zbog uvrijeđenosti. Sami sebi su na prvom mjestu, što s vremenom postaje veliki problem. Ne znaju da priznaju grešku, a skloni su i flertu pa se partner nekad s njima ne osjeća sigurno.

DJEVICA
Sramežljive i povučene Djevice teško otkrivaju svoje prave emocije pa njihov partner nikad ne zna šta zaista osjećaju. Život s njima zna da bude težak jer su suviše kritične i uvijek će svemu pronaći neku manu. Teže za savršenstvom, ali ne shvataju da trebaju da uživaju u malim, običnim stvarima. Njihova opsjednutost čistoćom i zdravljem zna da bude vrlo naporna.

VAGA
Vagin ljubavni život zna da bude haotičan jer često bira pogrešne partnere, one kojima treba da pomaže ili ih popravlja, što nije dobra osnova za vezu. Kada su u vezi, neodlučne su i stalno razmišljaju da li je partner za njih pravi, a izluđujuća je i njihova sklonost flertu. Ne vole svađe pa govore ono što partner želi da čuje, što s vremenom može da postane problem jer je iskrena komunikacija temelj svake uspješne veze.

ŠKORPIJA
Škorpije uvijek idu na sve ili ništa pa ići u korak s njima nije lako. U vezi postanu ljubomorni i posesivni pa nerijetko guše partnera. Osim toga, tajanstveni su pa voljena osoba uvijek ima osjećaj da im Škorpija nešto krije i da s njima nije potpuno iskrena. Zlopamtila su koja nikad ne opraštaju, a mali sukob redovno pretvore u dugotrajnu svađu punu optužbi i pokušaja emocionalne manipulacije.

STRIJELAC
Strijelci su često neosjetljivi i nepažljivi pa povrijede partnera, a da toga nisu ni svjesni. Žive za uzbuđenje i akciju, stoga im sve brzo dosadi. Partner osjeća da stalno mora da im bude zanimljiv, što zna da stvori pritisak. Ono što je njegov najveći problem u vezama jeste potreba da ima potpunu slobodu i samo svoj društveni život, što mnogim njegovim partnerima ne odgovara.

JARAC
Jarac je odsutan i distanciran dok ne stekne potpuno povjerenje u partnera, što je dugotrajan proces kojeg malo ko može dočekati. Partner lako postane frustriran što ne zna pravu prirodu Jarčevih osjećanja. Nije lako živjeti s melanholičnom osobom koja se oko svega brine, a njegov pesimizam prenosi se i na okolinu. Nisu spontani i opterećeni su poslom pa život s njima zna da postane monoton.

VODOLIJA
Vodolijina potreba za slobodom i insistiranje na individualnosti mogu da budu iscrpljujuće u vezama pa tako partner nekad ima osjećaj da su Vodoliji svi važniji od njega. Bogati društveni život mnogim partnerima će stvarati ljubomoru, što Vodolija ne može da shvati. U nekim slučajevima nedostatak intimnosti i romantike može da dovede do udaljivanja. Naime, voljena osoba uvijek zna šta Vodolija misli, ali nikad ne i šta osjeća, budući da izbjegava da priča o emocijama.

RIBE
Ribe žive u svom svijetu i često idealiziraju partnera, ali njihovim nerealnim očekivanjima nije moguće udovoljiti. Često ulaze u odnose s nesređenim osobama koje ih ne zaslužuju ili održavaju tajne veze. Obično imaju komplikovan ljubavni život, a zbog požrtvovne prirode spremne su mnogo toga da istrpe, ali partneri ih često iskoriste i odbace. Moraju da shvate da ljubav nije samo davanje, već i primanje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti