Ovo možete naučiti samo od mame

Piše: Redakcija

Stavlja porodicu na prvo mjesto

Ovo je nešto što ćete definitivno naučiti samo od majke. One uvijek porodicu stavljaju prije sebe. Nebitno da li je u pitanju hrana koja se kuha ili budžet, majka uvijek porodicu, a naročito djecu, stavlja na prvo mjesto. Ukoliko je budžet ograničen, ona će zadnju marku potrošiti kako bi svojoj djeci kupila nešto. Ako djeca uživaju u hrani ili desertu, majke vole da dodaju još hrane na tanjir pa makar i da za njih ništa ne ostane. Majke rijetko stavljaju svoje interese prije porodičnih. Uvijek se sve radi o porodici i onome šta je za nju dobro.

Organizuje stvari

Djeca moraju da se spreme za školu. Ručak treba da bude gotov, ali i da se kupe namirnice. Način na koji majke organizuju svoje vrijeme kako bi sve u toku dana uspjele da završe je definitivno nešto što treba da usvojimo.

Ima strpljenja

Nekada su ljute, ali taj bijes im pomaže da preuzmu kontrolu nad stvarima. Atribut koji svaka majka posjeduje je strpljenje. Rijetko ih možemo vidjeti da izgube živce, ma koliko njihova djeca bila glasna i iritantna. Majke, naročito sa novorođenom djecom, oličenje su srpljenja. Odriču se sna i vremena za odmor zarad djeteta.

Zdravlje je prioritet

Jedna stvar koju majke uvijek žele da znaju je koliko je neki proizvod zdrav. One rijetko popuste iskušenjima, naročito kada biraju šta će im stajati u frižideru, a šta će ostati na polici u prodavnici. Većina majki će žrtvovati zvoje želje, naročito za čokoladom, kada shvate da to nije dobro za zdravlje njihove djece. Zdravlje je na listi prioriteta svake majke.

Uvijek je uz voljene

Biti uz voljene je nešto se može naučiti samo od majke s obzirom da ona to praktikuje iz dana u dan. One njeguju djecu, ohrabruju ih u teškim trenucima, pružaju im podršku i slave svaki njihov uspjeh. Niko ne zna bolje od majke kako biti pored nekoga bezuslovno i u svakom trenutku života.

Zna da prašta

Većina ljudi čak i male greške teško prašta. Međutim, majka je osoba koja će svom djetetu sve oprostiti. One bezuslovno daju i skoro nikada djeci ništa ne uzimaju za zlo. Praštanje je velika lekcija koja se može naučiti od majke i to je jedan od najlakših puteva za postizanje unutrašnjeg mira.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti