Pomozimo Tarunu da ozdravi

Piše: Redakcija

Tarun Singh je devetogodišnji dječak, učenik četvrtog razreda Katoličkog Školskog centra u Sarajevu.

Raspust je proveo na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu-odjel nefrologije gdje mu je dijagnosticiran nefrotski sindrom, usljed kojeg njegovi bubrezi ne mogu sami funkcionisati i pitanje je vremena kada će otkazati. Sve se dogodilo iznenada i, nažalost, bolest je već u poodmakloj fazi.

U Sarajevu je liječen terapijom baziranom na albuminima, koja bi u skladu sa njegovim stanjem trebala dati rezultate, ali su kod njega kortikosteroidi rezistentni te terapija ne djeluje. To u principu znači da je ovaj sindrom samo prateća pojava neke druge bolesti, koja do sada nije dijagnosticirana.

Početkom septembra Tarun je bio u Acibadem klinici u Turskoj, kako bi se postavila dijagnoza i pružio odgovarajući tretman. Nažalost, ni tamo mu nisu mogli puno pomoći, te su nam preporučili Univerzitetsku kliniku u Heidelbergu gdje se mogu provesti opsežniji testovi kako bi se postavila dijagnoza. Predračun troškova iz Heidelberga, koji je u prilogu ovog pisma, iznosi 26.900€, ali za 2-3 sedmice dijagnostike, imuno-histoloških testova, te standardne terapije. Naknadni troškovi Tarunovog liječenja će se odrediti tek nakon toga.

U međuvremenu, Tarun je 16. septembra, otputovao u Beograd na Univerzitetsku dječiju kliniku, gdje je trebao ponovo uraditi sve nalaze i biopsiju bubrega. Međutim, nakon prvih rezultata rečeno nam je da ni oni ne mogu pomoći, jer do sada nisu imali ovakav slučaj, te stoga nemaju ni medicinske prakse. I oni su također preporučili Heidelberg kao jedinu opciju.

Ova grupa kreirana je sa ciljem prikupljanja pomoći za Tarunovu dijagnostiku i liječenje u Heidelbergu.

U dokumentima grupe možete naći dosadašnje nalaze i predračun iz Heidelberga. Hvala Vam na izdvojenom vremenu i svakoj pomoći da Tarunu vratimo djetinjstvo i osmijehe! Ukoliko ste u mogućnosti, molim Vas da svoje priloge i donacije uplatite putem sljedećih računa.

Za uplate u KM:

Raiffeisen banka (br. računa banke 1610000000000011)
štedni račun br. 09001118534 na ime Tarun Singh

Za uplate iz inozemstva:

Beneficiary bank: Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina
Address : Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
IBAN: BA391612000027671489
SWIFT: RZBABA2S
Name of the account holder: Tarun Singh
Full Beneficiary adress: Srednja 7 Sarajevo

Intermediary Bank-korespondentne banke
U EUR-ima: RZBAATWW,COBADEFF, DEUTDEFF
U USD: PNBPUS3NNYC,CHASUS33

Pročitajte još