Kriza u najpoznatijoj porodici u Hrvatskoj: Sin Ivice Todoroća razvodi se od nekadašnje Miss Martine, razlog tvrdi advokatica nema veze s Agrokorom

Piše: Redakcija

Porodica Todorić osim poslovnog kraha s koncernom Agrokor, čini se prolazi i bračne brodolome. Kako javljaju hrvatski mediji, Ante Todorić (38), sin Ivice Todorića i njegova supruga, nekadašnja Miss Hrvatske Martina, s kojom ima troje djece; Emu, Luciju i sina Ivicu, razvode se nakon 15 godina braka.Umjesto godišnjice braka, koju su trebali proslaviti početkom novembra, supružnici će krenuti svako svojim putem.

Bivša misica Martina Todorić nedavno je navodno angažirala advokaticu, te sudu predala papire za razvod braka.

– Tačno je da ih zastupam u postupku razvoda braka, ali ništa vezano uz sam postupak ne mogu komentirati, jer je prema zakonu javnost isključena, a radi se o zaštiti interesa njihove malodobne djece. Molim da se poštuje privatnost moje stranke i vezano uz to neću dalje komentirati postupak – kazala je za “Jutarnji list” advokatica Martine Todorić, Tereza Tea Krešić, i dodala da ovaj postupak nema nikakve veze s aktualnim događanjima u Agrokoru.

Nagađa se, piše tportal, da bi jedan od razloga za razvod mogao biti pokušaj sprečavanja pljenidbe nekretnina i zamrzavanja novca na računima koji glase na Antu Todorića. U tom slučaju razvod braka bio bi sporazuman i sva imovina bi se prepisala na nju i/ili na djecu.

Ante Todorić najpovučeniji je od troje djece Ivice Todorića. Rijetko ga se moglo vidjeti u javnosti, osim kada su u pitanju bili neki poslovni događaji. Opisivali su ga kao vrijednog i uspješnog, a prvo poslovno iskustvo je stekao kao poslovođa porodične cvjećare. Pojavljivanje u javnosti nije preferirala ni Martina, za koju je Tihana Harapin Zalepugin jedne prilike rekla kako je bila odlična u svemu, od školskih obaveza do obnašanja titule najljepše djevojke Hrvatske. Oboje su diplomirali i magistrirali na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Upoznali su se nakon njenog učešća na Izboru za Miss svijeta na Sejšelima, da bi pred matičara stali 2002. godine. Tada su Todorići upriličili svadbeno slavlje pred tristotinjak zvanica u hotelu Opera u Zagrebu.

U životu su im cvjetale ruže, dalo se naslutiti iz fotografija koje su se mogle vidjeti u nekim medijima, bili su mladi, bogati, uspješni, porodično ostvareni, i danas se u hrvatskim krugovima prepričava proslava Martininog 30. rođendana, u starom dijelu grada Dubrovnika, koje je navodno koštalo, piše zagrebačka Gloria, nekoliko stotina hiljada kuna. Velike količine novca s kojima je par raspolagao bile su jasno vidljive iz Martininih odjevnih kombinacija, rado je nosila komade s potpisom kuća Céline, Chanel i Balenciaga.

Posljednjih nekoliko godina Martina i Ante potpuno se u se povukli iz javnog života. Ante je preuzeo vodeće uloge u porodičnom koncernu, dok je njegova supruga s djecom živjela u Kulmerovim dvorima.

Nakon što je upravljanje nad Agrokorom preuzela država Hrvatska, nagađa se kako su Martina, Ante i njihova djeca mir pronašli u Beču. Šta je krenulo po zlu, pa umjesto da slave godišnjicu, oni spremaju papire za razvod, supružnici ne govore, niti se oglašavaju na bilo koji način o ovoj temi. No, da će golicati pažnju javnosti, to je sigurno.

Pročitajte još