Redovna masaža odlična je prevencija zdravstvenih problema

Piše: Redakcija

Savremeno doba je doba stresa i napetosti, stoga je veoma bitno da ponekad svoje tijelo relaksirate masažom. 

Redovna masaža je sjajna prevencija zdrastvenih problem jer je dokazano da je masaža prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga organizma.

Masaža djeluje na cijeli organizam tako što relaksira muskulaturu, ubrzava cirkulaciju, smanjuje spazam – napetost mišića. Osim što ćete se osjećati opušteno, masaža će vam donijeti i čitav niz dobrobiti koje nećete osjetiti odmah, ali ćete biti zahvalni u budućnosti, piše Gloria.rs.

masaza2

Nakon masaže u tijelu se snižava nivo kortizona, hormona stresa, koji utiče i na nivo šećera u krvi i holesterol, a povezan je i sa padom imuniteta.

Istraživanja su pokazala i to da masaža snižava povišeni krvni pritisak, čini zglobove fleksibilnijima i pozitivno utječe na koncentraciju.

Dovoljan vam je samo jedan tretman da pomognete svom  imunološkom sistemu da se odupre bakterijama i virusima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti