Smršajte samo u četiri koraka: Joy Bauer otkriva kako

Piše: Redakcija

Američka dijetetičarka Joy Bauer  osmislila je novi  dijetalni program i nazvala ga „Your Inner Skinny“ – Vaša unutrašnja mršavica. Ovaj dijetalni režim podjeljen je na četiri koraka koja se moraju slijediti po redu ako želite da vaše tijelo dotjerate u fit formu. 

1. Odbacivanje

Prvi korak je najteži, jer u prvoj sedmici pravite „čistku“ u svom frižideru, jelovniku i umu. Tačnije, tokom ovog vremena treba da odbacite sve loše navike u ishrani koje su vas i dovele do suvišnih kilograma, a to znači i da promenite način na koji gledate na hranu. Napravite listu dobre i loše hrane ( gazirani sokovi, slatkiši, proizvodi od bijelog brašna i zasićene masti). Tokom prve faze bi trebalo da oslabite i do tri kilograma.

2. Ponovno učenje

Drugi korak traje dvije sedmice i tada uvodite nove navike i stvarate plan ishrane koji će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma. Jelovnik je raznovrstan, međutim ako osjećate potrebu za slatkim jednom sedmično možete pojesti red crne čokolade, no i dalje ne smijete jesti bijelo brašno i zasićene masti.  Drugi korak vam garantuje gubitak dva kilograma. 

3. Preoblikovanje

Treći korak je zapravo srž  dijetalnog programa Joy Bauer. U ovoj fazi bi trebalo da su vam one novouvedene navike postale uobičajene, trebalo bi da ste u potpunosti usvojili režim ishrane. Treći korak traje sve dok ne postignete željenu težinu, odnosno dok se vaše telo nije preoblikovalo, a um programirao na zdrav jelovnik. Jelovnik je isti kao u fazi dva. U proseku tokom ovog perioda bi trebalo da mršavite između pola i kilogram sedmično.

4. Održavanje

Ako ste prešli na četvrti korak, to znači da ste tijelo doveli u fit formu i sada možete da uživate u svojoj vitkoj figuri. Što se jelovnika tiče, on se i dalje bazira na zdravim, neprerađenim namirnicama, s povremenim izuzetkom crne čokolade ili kugle sladoleda. Poenta ovakve zdrave ishrane jeste da vam poboljša zdravlje i pomogne da održite vitku liniju.

Savjet više

Redovni obroci su veoma bitni – tri glavna i jedna užina. Preporuka je da doručak bude nekih sat i po nakon ustajanja, a večera ne bi trebalo da bude nakon 21h. Kalorijski unos nije strogo ograničen, ali ne bi trebalo da prelazi 1.200 do 1.500 kcal dnevno.

 

Izvor: Gloria.rs

 

 
 

Pročitajte još