Mostar Film Festival: Mirjana Karanović i Emir Hadžihafizbegović

Piše: Redakcija

Dodjelom nagrada sinoć je u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru svečano zatvoren 11. Mostar film festival tijekom kojega je prikazano 40 filmova iz 25 zemalja.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je glumica Mirjana Karanović za film “Rekvijem za gospođu J”, dok je Emir Hadžihafizbegović nagrađen za najbolju mušku ulogu u filmu “Žaba”.

Najbolju žensku epizodnu ulogu ostvarila je glumica Hana Selimović u filmu “Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato”, a najbolji epizodni glumac je Ivo Krešić za ulogu u filmu “Mrtve ribe”.

Nagrada za najboljeg debitanta otišla je u ruke glumačkom ansamblu iz Makedonije za film “Kad dan nije imao ime”, a nagrađen je i film “Rajski apartman” iz međunarodnog programa festivala “Between the Rivers”.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 11. MOFF-a donio je stručni žiri i to glumac Stjepan Perić, redatelj Ivan Leo Lemo i urednik filmskog programa ustanove Niški kulturni centar Dejan Dabić. Tročlanim žirijem predsjedao je producent Almir Šahinović.

Tokom ceremonije zatvaranja nazočnima se obratila umjetnička direktorica MOFF-a Maja Knezović Lasić koja je čestitala dobitnicima, zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg MOFF-a, izrazivši pri tome nadu za susretom i iduće godine u još boljem izdanju festivala.

Jedan od nagrađenih, glumac Ivo Krešić, zahvalio je na nagradi, naglasivši kako mu je izuzetna čast što je nagrađen upravo u Mostaru. Napomenuo je kako je ovo njegova prva filmska nagrada te kako se nada da nne i posljednja.

Ove godine, u natjecateljskom programu MOFF-a prikazano je devet filmskih ostvarenja iz svih zemalja regije, od Slovenije, preko Hrvatske i Srbije do BiH, Crne Gore i Makedonije.

Tako su prikazani filmovi “Žaba”, “Rekvijem za gospođu J”, “Rudar”, “The Books of Knjige”, “Ime: Dobrica Prezime: Nepoznato”, “Kad dan nije imao ime”, “Zbog tebe”, “Prokleti pas” i “Mrtve ribe”.

Uz natjecateljski, na MOFF-u su prikazani i filmovi u okviru dokumentarnog programa “Docuspectre”, međunarodnog “Between the Rivers”, dječjeg programa “Obiteljski vikend”, a upriličen je i studentski program “Hej studenti studentima” te retrospektiva Antuna Vrdoljaka.

Ovogodišnji MOFF, pored filmskih naslova iz regije, okupio je i goste iz Bugarske, Rumunije, Izraela, Gruzije, a studentski program ugostio je mnogobrojne studente filmskih akademija iz regije.

Organizatori MOFF-a izrazili su nadu kako su i ove godine u Mostar donijeli dašak filmske umjetnosti i zadovoljili publiku s prikazanim filmskim ostvarenjima. Pozvali su sve ljubitelje filmske umjetnosti da i u idućem izdanju festivala dođu u što većem broju i uživaju u projekcijama, piše Fena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti