Sylvia Chandler: Pola litra urina dnevno za mladost i zdravlje

Piše: Redakcija

Sylvia Chandler (63) pije urin kako bi očuvala zdravlje, a pored toga, urinom pere i kosu i hidrira lice. Kaže da duže od 10 godina nije posjetila ljekara, piše britanski “Daily Mail”.

Tvrdi da to što je pila pola litra urina dnevno posljednjih 20 godina održalo mršavom i vitalnom. Ona je uvjerena da je njen urin zaslužan za njen vitak izgled i za to što se osjeća mlado.

– Urin mi je pomogao da ostanem zdrava i puna energije. Mnogi mlađi muškarci često su iznenađeni kada im kažem koliko imam godina. Jednu čašu urina popijem ujutru, a u toku dana popijem još nekoliko. Veoma je ukusan, ima ukus sličan vodi, samo što je slađi od nje. Već duže od 10 godina nisam bila kod doktora – priča Silvia.

Ona je zagovornik toga da terapija urinom može da se primijeni skoro na sve. Dobar je za održavanje mladolikog izgleda, za liječenje rana, a u slučaju da se opečete, Sylvia uvijek čuva jednu bočicu starog urina u kuhinji, jer stari urin ima jače ljekovito djejstvo.

Sve ovo počela je da prakticirati nakon što je pokrenula sopstvenu radnju s prirodnim alternativnim prozvodima za očuvanje zdravlja. Svoju prvu čašu urina razblažila je sokom od brusnice, ali je ubrzo počela da pije po čašu čistog urina tri puta dnevno.

Danas, Sylvia, koja se udavala tri puta, ali je trenutno sama, kaže da pije svoj urin svaki put kada ide u toalet.

– Za devet meseci boravka u majčinom stomaku plutamo u sopstvenom i u majčinom urinu. Pijemo ga, hranimo se njim, a naša koža i kosti sačinjeni su od malih kristala formiranih urinom. Većina nas se rodi sa savršenom kožom, i to samo zato što smo unutra bili u tom toksičnom okruženju koga se sada gadimo. Ako se rodite savršeni, bez obzira na to šta uradite u toku života, možete ponovo da budete savršeni – kaže Sylvia.

Doktor opće medicine, Rob Hiks o ovom slučaju kaže:

– Tokom godina, mnogi ljudi su tvrdili da je pijenje sopstvenog urina od velike koristi za zdravlje, ali još ne postoje naučni dokazi koji bi potvrdili ovo vjerovanje. Bubrezi su veoma efikasni filteri koji oslobađaju tijelo od onoga što mu nije potrebno, tako da je vraćanje toga u tijelo najverovatnije kotraproduktivno. Vjerujem da postoje bolji i ukusniji načini da očuvate zdravlje, kao što su ostavljanje cigareta, zdrava ishrana i slično – kaže doktor.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti