Najskuplje sandale na svijetu izrađene su od platine i koštaju 70.000 funti

Piše: Redakcija

Izrađuju se od platine i potrebne su stotine sati da bi se napravile. Pri tome se platina mora zagrijati na 1.200 stepeni. Dizajner ove kuće također je dizajnirao i par s pravim dijamantima, a košta 100.000 funti.

Sandale zapravo izrađuje kompanija koja se bavi proizvodnjom nakita “House of Borgezie”, a 2010. godine dizajnirali su prve sandale izrađene od zlata i dijamanata. Koštale su 100.000 funti.
Njihov tvorac, dizajner Cristopher Shellis i idejni tvorac branda “Borgezie” je izjavio:

– Kao i sve što dizjanira Borgezie, nikada ništa slično nije napravljeno ranije. Sandale od platine izrađivale su se na ekstremno visokoj temperaturi i to mi je bio jedan od najvećih profesionalnih izazova. Platinaste sandale su nastajale četiri godine – kazao je Cristopher.

Kada ih je konačno napravio, sandale su dobile garanciju na čak 1.000 godina. Kada su ga pitali na čijim bi nogama volio vidjeti ovo remek djelo,  odgovorio je:

– Divim se pjevačici Nicole Scherzinger. Ona je esencija feminizma i želim je vidjeti kako nosi ove sandale. A, poseban par sam napravio i za vojvotkinju Kate Middleton.[nggallery id=265]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti