Tikker: Sat koji otkucava koliko ćete još živjeti

Piše: Redakcija

Korisnici moraju ispuniti upitnik o svom zdravlju, a sat pomoću algoritma izračuna koliko im je ostalo do smrti.

Tikker je sat koji pokazuje vrijeme kao i svaki drugi, no ima jednu posebnu funkciju koja ga čini jedinstvenim. Tikker vam, naime, govori kad ćete umrijeti i odbrojava vam vrijeme do smrti.

Kako sat funkcionira? Korisnici moraju ispuniti upitnik o svom zdravlju, a sat pomoću algoritma izračuna koliko im je ostalo do smrti. Ideja možda zvuči morbidno, no proizvođači sata gledaju to na drugi način i smatraju da možete bolje iskoristiti vrijeme kada znate koliko vam ga je ostalo.

-Ne radi se o tome koliko vremena imate, već što činite s njime – poručuju proizvođači.

Tvorac Tikkera Fredrik Colting rekao je za Mashable kako je na ideju za sat došao nakon što mu je umro djed.

-Mislim da možemo imati bolji život i donositi bolje odluke ako smo svjesniji nadolazećeg kraja. To nam daje perspektivu – male stvari odjednom se ne čine tako važnima. Zato na Tikker gledam kao na sat sreće – tvrdi Colting.

Novac za projekt potražio je putem Kickstartera. Cilj mu je prikupiti 25.000 dolara, trenutno je na gotovo 8.000, a ima još 24 dana. Oni koji doniraju 39 dolara ili više dobit će svoj primjerak Tikkera u aprilu iduće godine, prenosi Dnevnik.hr., pozivajući se na Agenciju VLM.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti