Interkulturni susret SAR-VIE-SAR u SARTR-u

Piše: Redakcija

U subotu 12. oktobra u 19 sati u SARTR- u bit će održano scensko čitanje drama Alme Hadžibeganović “Komad” i Semira Plivca “Idem kući” kao dio projekta pod nazivom “SAR-VIE-SAR”.
Ovaj projekt nastao je saradnjom između organizacije Wiener Wortstätten i Sarajevskog ratnog teatara, uz podršku Ambasade Republike Austrije u BiH.

Cilj ovog projekta je da autore bh. porijekla, koji žive u Austriji i pišu na njemačkom jeziku i prevode njihovih dramskih tekstova, po prvi put predstaviti sarajevskoj publici.
Drugi korak je savremene bosanskohercegovačke dramske tekstove prevesti na njemački jezik i predstaviti putem scenskih čitanja u Beču.
Ovim projektom se lokalnoj publici nudi uvid u bogati pozorišni opus zemlje domaćina, te se podržavaju kreativne razmjene između autora i prevoditelja.
Tokom ovog projekta bit će predstavljeni autori i djela: Alma Hadžibeganović “Komad” (Austrija), Semir Plivac “Idem kući” (Austrija), Lana Bastašić “Bajka koju idiot priča” (BiH),
Dario Bevanda  “Bi da mogu” (BiH) i Elma Tataragić – “Galapagos” (BiH)

Ulaz  na scensko čitanje je  slobodan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti