Macaulay Culkin, zvijezda filma “Sam u kući”: Osim ovisnosti od heroina, preživio i pravi pakao

Piše: Redakcija

Zvijezda filma “Sam u kući” Macaulay Culkin, osim ovisnosti od heroina, preživio je i pravi pakao. Naime, otac ga je tokom njegovog djetinjstva maltretirao i kontrolirao, te trošio novac koji bi Macaulay zaradio. Kada je odbijao da glumi, Kit Culkin ga je prisiljavao da to čini zbog čega je Macaulay na kraju završio u paklu droge i danas ne liči na sebe.

Njegov otac je rođen u New Yorku, bio je novinar, a majka pisac. Kao tinejdžer radio je na Brodveju u produkciji pa je upoznao velike zvijezde poput Richarda Bartona, Anthonija Quinna… Od malena je učio balet, a tu ljubav prenio je i na sina Macaulaya. I Kit je imao braću i sestre koji su, također, bili u svijetu showbizza, a menadžerica im je bila majka Maria Eitel. On je želio da tu porodičnu tradiciju nastavi i sa svojom djecom. Međutim, sudbina se poigrala s njim. Njegova prva kćerka Jennifer umrla je u tridesetoj godini od predoziranja. Kćerku Dakotu je 2008. godine pregazilo auto. Ipak, on i pored teških trenutaka nije odustajao od svog sna. Čak četvero ostale djece je uveo u svijet showbizza, a Macaulay Kalkin je bio najuspješniji. Pisalo se da je njegova porodica skladna i uspješna, ali to je bilo daleko od istine.

Naime, otac ga je maltretirao i pohlepno ga je kontrolirao i trošio je sav njegov novac. Kada je rekao da ne želi da glumi, on ga je prisiljavao da to ipak nastavi. Ipak, sa 14 godina Macaulay je objavio da se povlači iz glume, a u porodici su tada počele svađe zbog čega je njegov otac napustio porodicu.

– On voli da kontrolira, igrao je igrice kako bi me uvijek smjestio na svoje mjesto – kazao je Macaulay  koji tvrdi da ga otac nije tukao, ali da ga je psihički zlostavljao.

U tom trenutku njegova majka Patricija ga je optužila za zlostavljanje i alkoholizam i počela je borba za starateljstvo nad Kalkinom s obzirom na to da je dječakovo bogatstvo procijenjeno na 11 miliona. Kako je njegova majka potrošila milione na sudstvo, porodica je čak živjela i na rubu egzistencije. Macaulay Kalkin je na kraju svoje bogatstvo uspio da sačuva od roditelja zbog čega se posvađao sa oboje. On od tada ne razgovara sa svojim ocem koji je prije tri godine pretrpio težak moždani udar, piše Story.rs.

Pročitajte još