Korisnici Udruženja „Oaza“ okitili se medaljama

Piše: Redakcija

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“, u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH, organiziralo je veliko međunarodno sportsko takmičenje Sportske igre “Oaze“ i Specijalne olimpijade BiH, u periodu od 03. do 06.10.2013. godine.

Korisnici Udruženja „Oaza“, njih 45, jedina su ekipa koja je učestvovala u svih osam sportova:  nogomet, košarka, bočanje, stoni tenis, plivanje, atletika, kuglanje i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

U bočanju timovi “Oaze” osvojili su:  zlatnu,  tri srebrene i jednu bronzanu medalju; u kuglanju:  srebrenu i bronzanu medalju; u atletici osam medalja: Lejla Đip i Mersad Redžić zlatne, Almin Bjelica i Alen Suljević srebrene, Denisa Sutjeska, Haris Hajdarević, Kenan Topalović i Selma Nertljaković bronzane; u plivanju 17 medalja: zlatne Ismar Horo, Nađa Suljović, Nejra Botulja i Adnan Pribišić, srebrene: Ilhan Begović, Emina Gogalić, Edna Šunjić, Harun Tanović, Rasim Bajrić, Zlatan Horo, Haris Halilović i Adnan Pribišić, bronzane: Mustafa Alispahić, Irfan Kulić (u dvije discipline) i Zlatan Horo.

Na takmičenju u košarci ekipa “Oaze” okitila se zlatnom medaljom, a u stonom tenisu njeni korisnici osvojili su pet medalja: Nihad Durmić, Ismar Kulić i  Denisa Sutjeska srebrene, a Amir Pašić i Edna Šunjić bronzane.

U MATP programu za djecu i osobe s višestrukim smetnjama “Oazini” korisnici osvojili su sve najsjajnije – zlatne medalje:  Anđelka Stjepanović, Ilhan Begović,  Mustafa Ahmetspahić, Hadis Kereš, Armin Zukić i  Harun Kapo.

[nggallery id=275]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti