Kultna predstava Ay, Carmela i ove godine na repertoaru SARTR-a

Piše: Redakcija

Za početak godine, na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) bit će izvedena kultna predstava “Ay, Carmela” u utorak, 9. januara, s početkom u 20.00 sati, najavljeno je iz tog teatra.

To je priča o glumačkom i ljubavnom paru Carmeli i Paulinu, o glumcima, histrionima, zabavljačima, varijetetskim umjetnicima, koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike, koje fašisti sutradan namjeravaju strijeljati.

Predstava je intimna i sentimentalna hronika sjećanja te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

“Ay, Carmela” je na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra od 1999. godine. Obilazeći teatarske scene u Bosni i Hercegovini, kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

Osim Selme Alispahić (Carmela) i Dragana Jovičića (Paulino), u predstavi igra Jasenko Pašić (Gustavet).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti