Prva sam prišla Tariku

Piše: Redakcija

U sklopu promocije nove linije boja “Keune”, Lejla Filipović je prošle sedmice zajedno sa suprugom Tarikom Filipovićem boravila u Sarajevu. Nekadašnja najljepša djevojka Hrvatske pet godina je zaštitno lice ovog brenda za boju i njegu kose, prepoznatljivog kako na regionalnom, tako i na inozemnom tržištu.

– Tarik je njihovo zaštitno lice duže od deset godina, ja sam kraće. Mnogo smo projekata zajedno realizirali, mnogo frizura i boja na obostrano zadovoljstvo promijenili. Nisam od onih žena kojima je žao skratiti kosu ili promijeniti boju. Volim promjene – kaže Lejla za naš magazin.

Zbog njenog lica se duže zadržavamo na stranicama revijalnih novina i modnih časopisa… I taman kada mislite da su oči ono čime plijeni i čime razoružava, na licu se pojavi široki osmijeh… Uživo je Lejla još i ljepša…

Na koga je, pitam je?

– Moja mama je prekrasna, i tata, koji jako dugo, nažalost, nije s nama; mlada sam ostala bez oca, a također je bio lijep. Genetika je odigrala jako veliku ulogu – govori, pomalo stidljivo. Objašnjava kako vodi računa šta unosi u organizam, te da joj je veoma važno kojim proizvodima njeguje svoju kosu i tijelo.

– Nastojim se zdravo hraniti. Međutim, kada dođem u Bosnu, sva pravila padaju u vodu (smijeh). Jedem sve! Ali, inače, vježbam, pazim šta stavljam i u sebe i na sebe.

Nikada se njeno ime nije provlačilo po trač rubrikama. U javni život je ušla kada je 1998. godine izabrana za Miss Hrvatske. Posljednjih godina involvirana je u veoma uspješne reklamne kampanje nekoliko prestižnih brendova (boje za kosu, nakit, autoindustrija).

Odrasla je u Dubrovniku. Nakon smrti oca, o Lejli i dvjema sestrama se nastavila brinuti majka. Sama. U Dubrovniku su jedno vrijeme imali i vulkanizersku radnju, mali biznis porodice Šehović. Radnje više nema. Zatvorena je. Lejlina majka je u penziji.
Živi li majka još u Dubrovniku?

– Mama i jedna sestra su u Dubrovniku, druga je u Kanadi, jako dugo. Teško nam je, jer je daleko. Mama često dođe u Sarajevo. Ovdje imam jako puno rodbine. Zime sam provodila u Sarajevu, a oni ljeta kod nas u Dubovniku. Otac je porijeklom iz Hercegovine. Jedna sestra se rodila u Sarajevu, druga u Hercegovini. Roditelji su u Dubrovnik došli ’75. ili ’76. godine, nisam sigurna…

Objašnjavajući koliko ste vezani za majku, jedne prilike ste izjavili kako ste se sa sestrama toliko brinuli o njoj da ste noću znali provjeravati i da li diše. Jeste li bili kćerka koja je u svemu slušala majku?

– Trebalo bi to pitati nju. Naravno da je bilo raznih tinejdžerskih faza u kojima pokazujete bunt ili nekakva neslaganja s roditeljima, ali u našem slučaju je to kratko trajalo. Jako smo vezane za majku, i sestre i ja. I dan-danas kada je zovem na telefon i ako se ona ne javlja, u panici sam. Zovem kući, zovem sestru. Sve tri reagiramo isto. Bez obzira na sve prijateljice koje imam, majka i sestre su osobe s kojima mogu podijeliti baš sve.

Sjećate li se dana kada ste joj predstavili Tarika?

– Sjećam se tog momenta, bila je u Zagrebu kod mene. Upoznali su se tada. Njih dvoje se jako vole, Tarik voli kada ona dođe kod nas, i obratno. Imamo tu sreću što smo slično odgajani, s usađenim sličnim tradicionalnim vrijednostima. Tarik, također, ima krasne roditelje, a to je veliko bogatstvo. U to vrijeme bio je poznat široj publici, tako da je mama znala njega. Upoznavanje je super prošlo. Šarmirao ju je odmah (smijeh).

Biste li sve uradili za ljubav?

– Pa, sad sve zavisi, teško je odgovoriti. Na prvu sigurno bih, kad ovako sad razmišljam, ne vidim šta bi to bilo što bi me spriječilo.

Je li pametno da žena pred muškarcem otkriva sve karte?

– S Tarikom razgovaram o svemu. Kažem mu sve, i on meni. Međutim, ima stvari koje prešutimo jedno drugom. Nisu to nikakve tajne, više mislim na to da se kroz zajednički život naučite da ne reagirate na nešto odmah, da se ponekad prvo ugrizete za jezik, a komentare ostavite za kasnije. Razgovor među partnerima je bitan, velike stvari se ne smiju kriti, one male, minorne, nekad je možda bolje ostaviti za prijateljice. Ako ih one bolje razumiju. Nas dvoje smo se našli i jako smo slični.
Kako Vas je zaprosio?

Kompletan intervju čitajte u printanom izdanju magazina Azra (broj 868)

[nggallery id=280]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti