Prve fotografije Disneyevog novog parka: dobrodošli u Avatar Land

Piše: Redakcija

Svjetlo dana ugledale su prve grafike parka „Avatar Land“, kojeg kompanija „Disney “ planira izgraditi na Floridi. Svijet planete Pandora, sa lebdećim planinama, svijetlećim biljkama, magičnim močvarama i letećim stvorenjima „banši“, počet će se graditi naredne, a bit će gotov 2016. godine. Ako bude izgledao bar približno kao na ovim slikama, bit će magičan.

[nggallery id=291]

Tom Staggs, prvi čovjek kompanije “Walt Disney” za tematske parkove, istakao je da mu je jedan od ciljeva da gosti iskuse kakav bi bio osjećaj da se vinu u nebesa na leđima „banšija“. Ipak, za početak je mnogo realnije da se sprovede u djelo vožnja čamcem kroz bajkovitu biljkama osvijetljenu močvaru. Otvaranje parka će se vjerovatno poklopiti sa izlaskom prvog od tri najavljena nastavka „Avatar“ sage, 2016. godine. Pogledajte kako reditelj ovog filma, James Cameron, predstavlja Avatar Land.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti