Sjećanje na Sanelu Redžepagić: I Carmen bi zaplakala

Piše: Redakcija

Prošle sedmice, u hotelu „Radon Plaza”, održana je humanitarna revija mode i frizura posvećena uspomeni na prerano preminulu bh. opernu umjetnicu Sanelu Redžepagić. Reviju je organizirao Forum žena Saveza za bolju budućnost BiH Novi Grad Sarajevo s osnovnim ciljem da se ukaže na opasnost od karcinoma dojke, bolesti od koje je Sanela umrla, a od koje obolijeva sve veći broj žena, ne samo u BiH nego i u svijetu.

U programu su učestvovali najpoznatiji bh. modni kreatori: Emina Husedžinović-Ibrahimović, Aida Korman i Adnan Hajrulahović Haad, te frizeri: Senad Šehić (Imidž) i Selma Salčin (Queen).

Osim nekoliko profesionalnih manekenki, kreacije su nosile i mlade članice SBB BiH, koje su također bile na visini zadatka, a za njihovu šminku pobrinula se Rijalda Mujanović, vlasnica Akademije ljepote „Rijalda”.

Posjetioci revije bili su oduševljeni i nastupom maestra Dževada Šabanagića, a naročito izvedbama najmlađe učesnice, 18-godišnje Sabrine Đulančić, koja je sve prisutne ostavila bez daha.

Zapažen je bio i nastup sopranistice Ane Babić, koju je na klaviru pratio profesor Kenan Mačković, a uz čije izvedbe je bio upriličen i originalni performans djevojke koja je nosila kreaciju Ade Karišika.

Najsretniji posjetioci su u tomboli organiziranoj na kraju revije dobili i vrijedne nagrade: torbice Emine Husedžinović-Ibrahimović, nakit Aide Korman, knjige poezije Adnana Hajrulahovića Haada, poklon-pakete kozmetike iz CM-a, frizure u salonima „Imidž”, „Queen” i „M-Šabić”, kozmetičke tretmane u Akademiji ljepote „Rijalda”, cvjetne aranžmane Salona cvijeća „Margareta” (Vjetrenjača) te tortu slastičarne „Jadranka”.

Neostvaren san

Sanela Redžepagić bila je jedna od najboljih bosanskohercegovačkih opernih umjetnica svih vremena. U svom kratkom životu ostvarila je uloge u najpoznatijim svjetskim operama, ali ju je bolest spriječila da odigra ulogu života i ostvari san svake operne umjetnice – ulogu Carmen u istoimenoj operi Georgea Bissetta. Smrt je bila brža i na stolu pored njene bolesničke postelje tog 3. jula 2008. godine ostale su note koje je uvježbavala do zadnjeg daha, vjerujući da će dobiti bitku s bolešću.

Posljednji razgovor

Jedna od posljednjih osoba iz medija s kojima je Sanela Redžepagić razgovarala bila je upravo novinarka našeg magazina, Zana Kološ-Mulabdić:

– Nazvala sam Sanelu rano ujutro, nekoliko dana prije nego što će nas zauvijek napustiti. Rekla mi je da je na liječenju u Italiji. Bila je vesela i optimistična, kakvu je i pamtim. Naglasila je da ne može dugo razgovarati, jer je očekuje pregled, ali da se uskoro sigurno vidimo u Sarajevu, ne ostavljajući mi nimalo nedoumice. Nažalost, tada nisam bila svjesna da je to bio naš posljednji razgovor.

[nggallery id=9]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti