Let’s Do It opet u akciji: zasadimo milion sadnica za 1 dan

Piše: Redakcija

Zahvaljujući zajedničkim naporima Let’s Do It-a i građana BiH, u prethodnom periodu su na teritoriji naše zemlje organizirane dvije najveće volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”.  U prvoj akciji 09.09.2012.  učestvovalo je 105 općina u BiH, s više od 37.500 volontera, a skupljeno je 5500 tona smeća. U drugoj akciji, 18.05.2013, učestvovalo je 107 općina sa 47.000 volontera.

-Želimo Vas obavijestiti da ćemo 24. 10.2013. godine organizirati velika volontersku akciju sadnje drveća „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“,  koja će se sinhronizirano u jednom danu održati na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine. Akcija će se sprovesti u saradnji s Udruženjem građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, a u partnerstvu s vladinim sektorom, javnim i privatnim privrednim subjektima, školama/fakultetima kao i nevladinim sektorom. Glavni ciljevi akcije su sljedeći:Zasaditi 1.000.000 sadnica drveća, obezbijediti učešće najmanje 20.000 volontera koji će učestvovati u akciji sadnje, te podići svijest i educirati javnost o zaštiti životne sredine i važnosti šumskih ekosistema, stoji u pismu namjere tima Let’s do it.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti