Glumica Mackenzie Phillips otkrila zastrašujuće detalje iz života: Otac mi je prvi put dao kokain kada sam imala 11 godina

Piše: Redakcija

Glumica Mackenzie Phillips  iznijela je u knjizi “High on Arrival” stravične  detalje iz svog djetinjstva, a knjigu je promovirala u emisiji kod  Oprah Winfrey. Naime, Mackenzie, koja se proslavila ulogom u sitcomu “One Day at a Time” kada je imala 14 godina, otkrila je da je deset godina bila u incestoidnoj vezi s ocem, Johnom Phillipsom, pjevačem grupe “The Mamas & The Papas”.

– Otac mi je prvi put dao kokain kada sam imala 11 godina. Stalno smo se drogirali zajedno  – pisala je Phillips u knjizi.

Glumica je sa 16 godina  prvi put uhapšena zbog  ovisnosti o alkoholu i drogama i to u periodu kada je zahvaljujući prethodno pomenutoj ulozi zarađivala pola miliona dolara sedmično. No, tokom treće sezone, na set je počela dolaziti pijana i nadrogirana, sve dok je produkcije nije poslala na  odmor ne bi li se izliječila od ovisnosti. Ni to joj nije bilo od velike pomoći te je u periodu od 1979. do 1980. godine , dva puta  skoro umrla od posljedica predoziranja.

Bivša dječja zvijezda zatim se sama prijavila u kliniku za odvikavanje. Nakon šest mjeseci, produkcija serije pozvala ju je natrag, ali se ona  ubrzo vratila starim navikama te se jedan dan srušila na setu, nakon čega je dobila otkaz. Tada je upoznala menadžera  Jeffreyja Sessiera, s kojim je s 19 godina odlučila stati pred oltar. Noć uoči vjenčanja, drogirala se s ocem Johnom.

– Izgubila sam svijest. Probudila sam se usred noći i shvatila da imam intimne odnose sa sopstvenim ocem  – napisala je Phillips objasnivši da ga je kasnije pitala zašto ju je silovao.

– Silovao? Misliš, zašto smo vodili ljubav? – odgovorio joj, tvrdi glumica, otac tada.

Otad se Meckenzie  upustila u vezu s ocem koja je  trajala deset godina. U knjizi kaže da je kasnije shvatila da se radilo o vrsti stockholmskog sindroma, jer se s vremenom “zaljubila” u svog, kako ga je nazvala, zarobljivača.

– Moja porodica još ne oprašta bol i bijes koje sam im nanijela kada sam otkrila istinu o mom ocu. Oni krive žrtvu, a brane zločinca. Znala sam da ću biti meta takvih reakcija jer sam rekla istinu koju niko nije želio čuti – rekla je.

 Naime, njihova veza se završila  kada je Mackenzie ostala trudna. U tom trenutku nije znala ko je otac djeteta te se odlučila za abortus. Nakon toga, ističe, više ocu nije dala ni da joj se približi.

Mackenzie danas radi kao profesionalni savjetnik u klinici za odvikavanje u Los Angelesu.

– Sjajan je govornik i pomaže pacijentima. Kao žena koja iza sebe ima mnoge traume, jako je snažna. Kada pričaš s njom, znaš da te vidi, čuje i shvata – rekao je osnivač klinike za koju radi.

Mackenzie s ocem

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti