U2 snimio pjesmu za Nelsona Mandelu

Piše: Redakcija

Slavna irska grupa U2 snimila je pjesmu Ordinary Love za biografski film o Nelsonu Mandeli Long Walk to Freedom koji će se u kinima diljem svijeta pojaviti 29. studenoga.


Pjesma napisana posebno za film prva je autorska pjesma grupe nakon tri godine. Film Long Walk to Freedom premijeru će imati na filmskom festivalu u Torontu. Dobitnika Nobelove nagrade za mir, legendarnog heroja borbe protiv apartheida te bivšeg južnoafričkog predsjednika tumači Idris Elba, a redatelj je Justin Chadwick.

Podsjetimo, nedavno je Adam Clayton, basist megapopularne grupe potvrdio je kako je bend u studiju te da daje završni touch dugoočekivanom trinaestom studijskom albumu koji bi trebao biti završen potkraj studenoga.

Mislim da se ovim albumom vraćamo onom starom U2, ali s dozom zrelosti, što će ga učiniti zanimljivim hibridom, među ostalim je rekao za irsku radijsku stanicu 98FM, prenosi Digital Spy.

Pokušavamo novih 12 pjesama napraviti apsolutno najbolje što znamo te kolekciju završiti do kraja studenoga kako bismo mogli uživati u Božiću, dodao je.

Grupa je na uratku ostvarila suradnju s pjevačem Coldplaya Chrisom Martinom i producentom Dangerom Mouseom, s kojima je radila u studiju u New Yorku.

Zadnji album pod nazivom No Line On The Horizon objavili su 2009.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti