Otvorena “Kuća zanata” u Sarajevu

Piše: Redakcija

U Sarajevu je danas otvorena “Kuća zanata”, multifunkcionalni centar s namjenom promocije i očuvanja dragocjenih tradicionalnih zanata, koji su vijekovima definisali Sarajevo i njegovu historiju.
Njenim otvorenjem Sarajevo je dobilo centar za očuvanje materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasljeđa Baščaršije, kao i značajan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi grada.
Jedinstvenost “Kuće zanata” na adresi Mula Mustafe Bašeskije 55 objedinjuje i prikazuje naizgled nemoguće – kompletnu historiju sarajevskih zanatlija,a  multifunkcionalni karakter  ogleda se i kroz planirane aktivnosti: certificiranje zanatlija, promotivne i marketinške aktivnosti, informativno- izložbeno- edukativni program, te prodaju proizvoda i usluga.
U okviru “Kuće zanata” redovito će se održavati pokretne izložbe različitih zanatskih umijeća, poput kujundžija, kalajdžija, opančara, kožara i drugih.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti