Filozofski simpozij u Sarajevu

Piše: Redakcija

Internacionalni filozofski simpozij naziva “Ideja Evrope-BH Telecom”, njegovo 11. izdanje, bit će održan 30. i 31. oktobra na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, u organizaciji Filozofskog društva “Theoria”.

Simpozij će okupiti 30-ak učesnika iz pet zemalja – Austrije, Njemačke, Švicarske, Hrvatske i BiH.

– Ovaj skup će pružiti drugačiju sliku o Evropi od one koja se stalno ispoljava kroz političke aspekte, te će fokus biti na razmatranju aspekta zasnivanja Evrope kao duhovne cjeline naroda i država – kazao je Samir Arnautović, predsjednik društva “Theoria”.

– Učesnici će govoriti o kulturnim i drugim duhovnim procesima, a ne samo političkim, kada je u pitanju Evropa. Teme će biti različite, a cilj je da se obuhvate različiti aspekti ideje Evrope i zasnivanja Evropske unije –  dodao je on, naglasivši da će biti razmatrane i aplikacije ideje Evrope na BiH.

Ovim simpozijem društvo “Theoria” obilježit će 11 godina postojanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti