Italija: Peugeot 2008 osvojio prestižnu nagradu Auto Europa

Piše: Redakcija

Pet mjeseci nakon lansiranja, urbani crossover 2008 osvojio je prestižnu nagradu Auto Europa, koju je dodijelilo udruženje automobilskih novinara iz Italije.

Na 28-oj po redu dodjeli nagrada Auto Europa, profesionalni novinari, članovi l’Unione Italiana dei Giornalisti dell’Automotive (UIGA), pozvani su da na osnovu niza kriterija izaberu jedan od novih modela automobila lansiranih u Europi od septembra 2012. do augusta 2013. godine.

Nakon modela 208, koji je nagrađen u 2012. godini te modela 3008 koji je istu nagradu dobio 2009. godine Peugeot 2008 sa osvojenih 167 bodova dobio je Auto Europa nagradu za 2014. godinu.

Žiriju se dopao vanjski i unutarnji dizajn, nove tehnologije, sposobnost kretanja po težim terenima zahvaljujući funkciji Grip kontrole te umjerena potrošnja novog Peugeot crossovera.

Peugeot 2008 je kompaktan, okretan i multifunkcionalan crossover sa inovativnim instrumentima i kontrolama, rafiniranim stilom te je svojom snažnom ličnošću prepoznat kao spoj znajna i iskustva u svijetu crossovera.

Peugeot 2008 lansiran je u Europi sredinom godine. Krajem septembra primljeno je već 54.400 narudžbi ovog modela, što je premašilo prvobitne zadane ciljeve.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti