Vitalij Kličko kandidat za predsjednika Ukrajine

Piše: Redakcija

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko, svjetski šampion u teškoj kategoriji i politički opozicioner, izjavio je u četvrtak da će biti kandidat na predsjedničkim izborima u martu 2015. godine kada će mu suparnik biti aktuelni šef države Viktor Janukovič.

– Bit ću kandidat na predsjedničkim izborima – kazao je 42-godišnji Vitalij Kličko na jednoj sjednici parlamenta nakon glasanja o fiskalnom zakonu koji bi mogao spriječiti boksera s dozvolom boravka u Njemačkoj, gdje plaća i porez, da se kandidira za predsjednika.

– Nećete uspjeti da me zaplašite ni da me zaustavite – kazao je on pred poslanicima koji su upravo usvojili zakon.

Rada, ukrajinski parlament, izglasao je u četvrtak amandmane na zakon o porezima koji određuju da se osoba koja ima stalni boravak u nekoj drugoj državi “ne može smatrati stanovnikom Ukrajine”.

Kandidati na predsjedničkim izborima treba da su stalni stanovnici Ukrajine deset godina prije izbora, u skladu s ukrajinskim zakonima.

Na izborima 28. oktobra 2012. godine, na kojim je pobijedila stranka na vlasti predsjednika Janukoviča, stranka Udar Vitalija Klička bila je treća.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti