Tour de France: Sarajevo dobiva biciklističku Grand Prix utrku

Piše: Redakcija

U sklopu  zvanične  prezentacije 101. biciklističke utrke Tour de France, koja je održana u Parizu, predstavljen je i projekt ”Sarajevo ” kojeg implementira Biciklistički savez BiH u saradnji sa Francuskom ambasadom i Francuskim institutom u BiH.

Sarajevo Grand Prix je prva biciklistička utrka u BiH pod pokroviteljstvom Tour de Francea, saopćeno je iz ambasade Francuske u BiH.

Projekt su u Parizu predstavili francuski ambasador u BiH Roland Gilles, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva, predsjednik Biciklističkog saveza BiH Igor Golijanin, te direktor utrke SGP 2014 Zlatko Berbić.

– Pred nama je jedan veliki izazov. Nadam se da ćemo i mi za 100 godina slaviti i ponositi se ovakvim načinom komunikacije sa cijelim svijetom – rekao je Berbić.

Gradonačelnik Komšić je kazao da će Sarajevo idućeg mjeseca prezentirati utrku koja će se voziti u junu 2014, a koja bi trebala potaknuti razvoj biciklizma u cijeloj BiH.

Utrka Sarajevo Grand Prix će zvanično biti predstavljena 6. novembra kada će Sarajevo posjetiti direktor Tour de Francea Christian Prudhomme.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti